Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2020. Október 05. 08:50, hétfő | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Méltó módon avatták fel a Móra Ferenc Művelődési Központ megújult színpadtechnikáját

Méltó módon avatták fel a Móra Ferenc Művelődési Központ megújult színpadtechnikáját

Október 2-án (pénteken) este ünnepi előadás keretében avatták fel a Móra Ferenc Művelődési Központ megújult fény- és hangtechnikáját.

Huszonnégy évet várt a művelődési központ arra a fejlesztésre, melyet most egy sikeres pályázatnak köszönhetően sikerült megvalósítani. A felavatáskor a nemzeti színű szalag átvágása kettős ünnepet is jelképezett. A közönség egyszerre élvezhette a projekt megvalósulásának eredményét, illetve csodálhatta meg a Félegyházi Táncszínház, a kunszállási Csűrcsavaró Táncegyüttes és a Padkaporos Táncegyüttes Zsongoló csoportjának közös produkcióját.

Az ünnepélyes estet Kovács-Csonka Szilvia igazgatónő nyitotta meg, majd Csányi József polgármester szólt a megjelentekhez. Beszédében a művelődési központot Kiskunfélegyháza szimbolikus épületének nevezte, melynek karbantartása a város mindenkori kötelessége. Azt is elárulta városunk első embere, hogy a mostani projektet egy másik követi, melynek eredményeképpen az intézmény homlokzata is megújul.

A polgármester beszédében leszögezte, hogy fel kell kutatni a városunkban azokat a fejlesztési lehetőségeket, amelyekkel Kiskunfélegyházát tovább lehet virágoztatni, és a jelenlegi nehéz időkben is meg kell találni azokat az apró momentumokat, azokat a szokásokat, tradíciókat, amelyek eddig is meghatározták mindennapjainkat.

Az ünnepi beszédeket követően az est fénypontja következett a Félegyházi Táncszínház: Sorsunk című táncjátéka, mely a magyar sors szívszorongató jeleneteit tárta a közönség elé.

A Papp Nóra és Kátai Tibor rendező-koreográfusok által színpadra vitt darab lelkünk legmélyebb érzéseit hozta felszínre a vérpezsdítő verbunkos táncokkal, a játékos és légiesen könnyed, gondtalan élethelyzetek felvillantásával, de a szívszaggató jelenetekkel is, melyet a könnyfakasztó zenei aláfestés csak fokozott. Mégis, minden jelenet oldásaként felizzott egy reménysugár, mely magyarságunk sorsára oly jellemző: erős nemzeti öntudatunk mindig megsegített bennünket abban, hogy minden csapás ellenére talpon maradjunk és magyarként megálljuk a helyünket úgy a Hazánkban, mint a nagyvilágban.

(Képek: Fábián Adrienn)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA