Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Március 31. 15:51, hétfő | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Méltó helyre kerül a háziorvosi ügyelet

Méltó helyre kerül a háziorvosi ügyelet

Holnaptól már a volt kommendáns hivatal épületében működik a felnőtt háziorvosi és a gyermekorvosi ügyelet.

Holnaptól már a volt kommendáns hivatal épületében működik a felnőtt háziorvosi és a gyermekorvosi ügyelet. A megújult helyiségeket ma (március 31-én) adta át Kapus Krisztián polgármester és Molnár György, a kivitelezést végző cég ügyvezetője Rédei Józsefnek, az Emergency Sevice igazgatójának.

Hivatalosan 2012. július 10-én került a város tulajdonába a közel 150 millió forintot érő Kossuth utcai volt kommendáns hivatal épülete. Első lépésként megtörtént az ingatlan biztonságossá tétele, az életveszélyes homlokzati elemek eltávolítása. Tavaly a fenntartó önkormányzatok úgy határoztak, hogy a város szívében lévő épületben kap helyet a háziorvosi és a gyermekorvosi ügyelet, így megkezdődhetett a felújítás. Az áthelyezés egyik oka, hogy a Dél-alföldi Regionális Operatív Program keretében nyert 177 millió forintból elindult a rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a városi kórházban. A felújítással a félegyháziak régi vágya válik valóra, hisz az egykori – 1907-ben épült – Molnár Imre-ház, mely a huszadik század első felében a város legszebb épületei közé tartozott, külsejét tekintve a város egyik dísze lesz– mondta el Kapus Krisztián.
A volt kommendáns hivatal részleges felújítása tavaly októberben kezdődött el. A rendelkezésre álló 10 milliós keretből megújult az épület Kossuth utcai külső homlokzatának fele. A szakemberek kijavították a nyílászárók hibáit, rendbe tették a földszinti helyiségeket, ahol orvosi szobákat, várókat alakítottak ki. A megújult épületben április 1-jétől fogadják a város és a térség (Pálmonostora, Petőfiszállás, Bugac, Bugacpusztaháza, Gátér, Kunszállás) betegeit - hangsúlyozta a polgármester.

Az épület felújítása folytatódik, a képviselő-testület idei évi költségvetésében biztosította a homlokzat rekonstrukciójának befejezéséhez szükséges összeget. A tervek szerint rövidesen az épület másik felébe költöznek (a mentőállomás rekonstrukciójának idejére) a mentők – tette hozzá Kapus Krisztián.
Molnár-féle ház – Ifj. Molnár Imre háza

Tervezője ismeretlen, 1899-ben épült, eklektikus stílusban. Ifj. Molnár Imre 1899. május 10-én jelentette be a városi tanácsnak, hogy a Kossuth és Hunyadi utca sarkán lévő telkén emeletes házat szeretne építeni. Az építési engedélyt 1899. július 15-én állították ki.
Az építkezés jó ütemben haladt, 1900 nyarán már az új ház udvarán felépítendő istálló és fáskamra építésének engedélyét kérte a tulajdonos. A felépült emeletes ház városképet meghatározó épület, homlokzata díszes, látványos. Gazdag épületplasztika díszíti: növénymotívumok, gyermekalakok, szakállas férfifejek láthatók a párkányok alatt. A ház emeleti részén lakások, földszintjén posta, távírda, telefon és postatakarékpénztár működött 1939-ig, majd ezt követően egészen a közelmúltig óvoda üzemelt a földszinti részen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.