Városlista
2023. április 1, szombat - Hugó

Hírek

2019. Január 31. 16:05, csütörtök | Helyi
Forrás: hirado.hu

Melegrekordok dőlhetnek a hétvégén, viszlát télikabát!

Melegrekordok dőlhetnek a hétvégén, viszlát télikabát!

A kialakuló erőteljes délies áramlás újra átmeneti tavaszt hoz hazánkba, akár 15 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

Dél felől, a mediterrán térségből érkezik erős széllökésekkel az ilyenkor megszokottnál jóval melegebb levegő a hétvégére. Szombaton nyugaton várható a legmagasabb nappali maximum-hőmérséklet. Az előrejelzések szerint azokon a tájakon 15 fokig is melegedhet a levegő, de lokálisan, kisebb körzetekben ennél is melegebb lehet majd. 10 fok alatt csupán az Északi-középhegység környékén maradhat a csúcsérték.

A február 2-ra érvényes melegrekord Szombathelyhez fűződik. Ott, 1944-ben 16,8 fokot mértek. A kérdés, hogy 75 év után új rekord kerül-e a magyar klímatörténet könyvébe.

Vasárnap már egyértelműen a Tiszántúlon várható a legkellemesebb idő, szintén 15 fok. Az eddig mért legmagasabb februári hőmérséklet 22, 9 fok (Rábagyarmat, 1998) volt.

Hétvégén ugyan enyhe lesz az idő, de sok lesz a felhő felettünk, többfelé kialakulhat eső, záporeső.

Hazánkban a jövő héten fokozatosan mérséklődik a nappali felmelegedés.

Összehasonlításképpen az Egyesült Államokban szerdán (január 30-án) -51,1 fok volt a legalacsonyabb hőérzetérték, tehát a hőmérséklet mellett a szél, a páratartalom és további tényezők figyelembevételével kalkulált érték. Az extrém hideg több esetben még csak nem is jelent rekordot a különböző államokban.

Címkék: felmelegedés

Ezek érdekelhetnek még

2023. Április 01. 08:20, szombat | Helyi

Eddig nem találtak emberre veszélyes vírusokat a hazánkban terjedő inváziós szúnyogokban

A kutatók eddig nem találtak emberre veszélyes vírusokat a hazánkban terjedő inváziós szúnyogokban - közölte az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) az MTI-vel.

2023. Április 01. 08:18, szombat | Helyi

Egyszerűsítés és díjmentesség fúrt kutaknál

Továbbra is díjmentesen lehet üzemeltetni a korábban létesített és bejelentési kötelezettségnek eleget tevő kutakat - közölte Nagy István agrárminiszter.

2023. Március 31. 17:13, péntek | Helyi

Újból vigyázz, kész, pénz

A K&H társadalmi felelősségvállalásának részeként 2010-ben indította el a „K&H Vigyázz, kész, pénz!” pénzügyi vetélkedőt

2023. Március 31. 11:24, péntek | Helyi

Óvodai beiratkozások Kiskunfélegyházán

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata értesíti a szülőket, hogy a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda tagintézményeibe a 2023/2024. nevelési évre az alábbi időpontokban lehet beíratni gyermekeiket: