Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Április 03. 13:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Házipatika.com

Méhpempő és nyers virágpor: mire jók ezek a termékek?

Méhpempő és nyers virágpor: mire jók ezek a termékek?

Két esszenciális méhészeti termék egészségünk érdekében

A méhészeti termékek szervezetünkre gyakorolt pozitív hatását már régóta ismerjük. Ám ezen termékek jótékony tulajdonságait csak akkor élvezhetjük teljes egészében, ha nyers, feldolgozatlan formában juttatjuk be a szervezetünkbe. Az Apiland termékei a tökéletes megoldás erre.

A méhpempő egy különleges eledel, sárgás színe és édes-kesernyés íze van, amit a méhek királynőjük számára állítanak elő. A méhpempő különlegessége annak is köszönhető, hogy ez az egyetlen természetes acetilkolin forrás, amely az idegimpulzus közvetítésében is komoly szerepet játszik. Szintén megtalálható a méhpempőben a 10-HDA savként ismert vegyület, amely nemcsak antibakteriális, hanem gombaellenes és vírusellenes hatást is kölcsönöz a terméknek.

A méhpempő igen gazdag B-vitaminban, de fontos megemlíteni a C- és A-vitamin jelenlétét is. A méhpempőnek számos jótékony hatása van, többek között erősíti az immunrendszert, csökkenti a koleszterinszintet, illetve a vérnyomást. Ajánlott fizikai és szellemi kimerültségnél, stressz -, hormonális-, vagy májproblémáknál, jó hatással van a memóriára, az alvási zavarokra, továbbá lassítja az öregedési folyamatot, enyhíti a menstruációs és a változókori panaszokat, rendellenességeket. A tiszta méhpempő megtalálható a kozmetikai iparban is, kiváló összetevője a bőr és a haj kezelésére szolgáló termékeknek. A méhpempőben található aktív anyagok megőrzése érdekében a terméket hűtőben kell tárolni.

A nyers virágpor vitaminok, ásványi anyag és enzimek keveréke. Mindezen összetevők teszik a nyers virágport minden igényt kielégítő táplálékká. A virágpor alacsony víztartalmának köszönhetően (8-10 százalék) nem fagy meg, de ajánlott fagyasztóban tárolni. A nyers virágpor kiváló növényi fehérjeforrásként erősíti a szervezet védekezőképességét, megfelelő tápanyaggal látja el az idegrendszert, segít helyreállítani a bélflóra működését, támaszt nyújt a fárasztó, stresszes időszakokban.

A nyers vegyesvirág-poron kívül, számos monoflor nyers virágpor is megtalálható. Az Apiland az egyetlen olyan vállalat, amely többféle nyers virágporból készült termékek közül lehet választani.

Íme, a kínálat:
a nyers galagonya virágpor, a szív és a vérkeringés őrangyala
a nyers fűzfa virágpor, a kötőhártya és a szaruhártya jótevője
a nyers szelídgesztenye és szeder, a vérkeringés doktora
a nyers vadrózsa virágpor, a vastagbél és az ellenállóképesség segítője
a nyers csarab virágpor, a vese őrzője
a nyers szilva virágpor, az emésztési egyensúly támogatója
a nyers alma virágpor, az anyagcsere jótevője
a nyers hegyi virág virágpor, a szép bőr, haj és körmök őrzője

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok