Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. Április 09. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Megzenésített versek csendültek fel a költészet napján

Megzenésített versek csendültek fel a költészet napján

- Veszem a szót, földobom a levegőbe, ott szétesik, és újra megfogom, és akkor valami más.- mondta József Attila költőnk, akinek születésnapján, április 11-én ünneplik a magyar költészet napját Magyarországon.

S valóban „valami más” lett abból a szóból, mely szétesett a levegőben, mert azt újra megfogva, némi zenei virtuozitással megfűszerezve csodálatos dallamok születtek belőlük.

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár idén ilyen szokatlan módon - József Attila megzenésített verseinek hallgatásával - tisztelegett a magyar líra előtt a költészet napján, mely 1964 óta él Magyarországon.

A furulyával, gitárral, sámándobbal, dorombbal, djembével és csörgőkkel előadott versek óriási sikert arattak a megjelentek számára. A Pikó András Gáspár, Pohl Judit, Deli Csanád, Talabér Bence és Nagy Bence alkotta eLVe zenekar Szegedről érkezett, hogy József Attila verseit a zene hullámain keresztül még közelebb tudja vinni hallgatóságához és belopja a szívükbe a kevésbé ismert alkotásait is.
Az egyes zeneszámok között learatott tapsvihart tekintve, ez sikerült is a fiataloknak, akiknek Pohl Judit zenekari tagjuk révén félegyházi kötődésük is van. Az ifjú énekesnő ugyanis városunkban született.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 22. 14:08, hétfő | Helyi

Családi délelőttöt tartottak a könyvtárban

A Föld napja alkalmából családi délelőttre invitálták az érdeklődőket a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba.