Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Június 12. 15:44, szerda | Helyi
Forrás: petofiszallas.hu

Megyei Polgárőr Nap Soltvadkerten

Megyei Polgárőr Nap Soltvadkerten

2019. június 1-én Soltvadkerten rendezték meg a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Napot a Vadkerti-tó Kemping területén.

A Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége, Soltvadkert Város Önkormányzata és a Soltvadkert Város Polgárőr Egyesülete által megrendezett eseményen a megye több mint 1300 polgárőre vett részt - számolt be az eseményről Petőfiszállás község honlapja.

A Petőfiszállási Polgárőr Egyesület tagjai - Móczár László elnök vezetésével - 1 kisbusszal és több autóval érkeztek, és vettek részt a minden évben megrendezésre kerülő eseményen.

A rendezvény köszöntőkkel, és éves értékelő beszédekkel kezdődött. Beszédet mondott dr. Fekecs Dénes, az Országos Polgárőr Szövetség alelnöke és a Bács-Kiskun Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke, Lehoczki Ferenc, Soltvadkert polgármestere és Dávid Károly dandártábornok, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság főkapitánya.

A megyében a települések közrendjének és a magas számú rendezvények biztosításában nyújtott teljesítményükkel jelentős mértékben hozzájárultak az egyébként rendőri szempontból is kiemelt jelentőségű feladatok végrehajtásához – mondta Dávid Károly és megköszönte a polgárőrök önzetlen szolgálatát. Dr. Kerényi János országgyűlési képviselő köszöntőjében elmondta, hogy a megyében nagy az összhang a szervezetek között és nincs mitől félniük a megye lakosainak.

Rausch Sándor, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke meglepetést jelentett be. Németországban, a Fekete-erdei testvérmegyétől kaptak egy gulyáságyút, melyet átadott a polgárőrség részére, és melynek segítségével aznap 800 adag többféle gulyást készítettek.

A jeles eseményen az elismerések átadására is sor került. Átadták az Országos Polgárőr Szövetség érdemkeresztjeit, valamint a megyei szövetség és a BKMRFK elismeréseit a megye polgárőreinek.

A nap további részében férfi és női szkanderverseny, horgászverseny, főzőverseny, kötélhúzó verseny és számos színpadi produkció színesítette a programok sorát.

A férfi szkanderversenyben Pintér Károly második helyezést ért el, ezzel az eredménnyel képviselte méltón a petőfiszállásiakat. Hazafelé nem maradhatott el a soltvadkerti fagyizónál tett megálló sem. A küldöttség tagjai egy jó hangulatú, kellemes napot tölthettek el, és az időjárás is kegyes volt aznap a résztvevőkhöz.

(A cikket és a képeket Nagy Tímea készítette.)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.