Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Június 09. 19:26, hétfő | Helyi sport
Forrás: - Varga Ferenc -

Megvédte bajnoki címét a KHTK

Megvédte bajnoki címét a KHTK

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság záró fordulójában a listavezető a Kecel FC otthonában lépett pályára.

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság záró fordulójában a listavezető a Kecel FC otthonában lépett pályára. A két csapat közötti jelentős pontkülönbség egyértelmű vendég győzelmet ígért. A KHTK egy pontos előnnyel állt a második helyen álló HÍD SC előtt.

Kecel FC – Kiskunfélegyházi HTK 1 – 6 (0-3)

Kecel: 150 néző. 2014. 06. 07. 17: 00
Vezette: Wittmann János
Asszisztensek: Szlavikovics Attila, Ottenthál István

Kecel FC: Kapitány (Gerstner) – Sárközi, Ficsor, Csehi I., Filus, Popán, Orcsik (Doszpod F.), Gombár (Doszpod T.), Grácz (Molnár), Prucser, Kovács. Vezetőedző: Doszpod Ferenc

KHTK: Tóth P. (Jelen) – Farkas G. (Lénárt), Némedi, Sándor, Balog M. (Szabó T.), Palásti, Ábel, Balog Sz., Nagy V., Katona B.(Koncz), Zs. Juhász (Fekete I.) Vezetőedző: Némedi Norbert, Edzők: Kádár Tamás, Nádasdi Péter.

Gólszerzők: Sándor (öngól) illetve Sárközi (öngól), Balog Sz. (3), Zs. Juhász, Palásti.
Jók: Csehi I., Kovács, Molnár illetve a teljes csapat.
Sárga lap: Kovács

Szokatlanul meleg időjárás fogadta a pályára lépő csapatokat. A listavezető vendégek azonnal kézbe vették a játék irányítását, a hazaiak visszaálltak és kontrából igyekeztek, kevés sikerrel. A vendégek előtt több lehetőség is volt, mégis a hazaiak egyik veszélyes támadása gólt ígért, de a vendégek kapuvédője Tóth Péter kiütötte a távoli lövést. A bajnokesélyes vendégek rövidpasszos játékkal építkeztek, csak idő kérdése volt mikor sikerül betalálni a hazaiak kapujába. A 10. percben Ábel szabadrúgásból ívelt a kapu előterébe, és a menteni igyekvő Sárközi fejéről a kapuba vágódott a labda, öngól, 0-1. A vendégek sorozatban vezették támadásaikat, sok labdát szereztek már a középpályán és a 31. percben növelték előnyüket. A támadáshoz felzárkózó Némedi jó labdát kapott Balog Szabolcstól, két csellel becsapta a védőjét, lapos pontos lövésébe Zs. Juhász beleért, a labda a jobbalsóban kötött ki, 0-2.
A vendégek nagy fölényben játszottak és a félidő végén a 37. percben Ábel szögletére Balog Sz. emelkedett a legmagasabbra, és biztosan fejelt a hálóba, 0-3.

Szünet után folytatódott az örömjáték a vendégek részéről, labdabirtoklásban, nagy fölényben voltak, sok veszélyt okoztak a lelkes hazaiak ellen. A 61. percben újabb találatnak örülhetett a népes félegyházi szurkolótábor. Koncz elfutott a baloldalon, pontos beadását Palásti váltotta gólra, 0-4. Ekkor már a hazaiak feladták, a nagy meleget a vendégek viselték jobban, bár mindkét félidőben a játékvezető ivó szünetet rendelt el a csapatoknak. A 76. percben ismét remek támadásból Koncz beadott, Balog Sz. érkezett, és kapásból behelyezte a labdát, 0-5. Nagyon sokszor a jobbnál-jobb helyzeteket keresték a vendégek, a 81. percben a gólkirály jelölt Balog Szabolcs meglépett, és pontosan lőtt a jobb alsóba, 0-6.
A mérkőzés legvégén a hazaiak kozmetikáztak az eredményen, egy baloldali beadás után, a menteni igyekvő Sándor László öngólt vétett, 1-6.

A mérkőzés összképe alapján a KHTK meggyőző győzelmet aratott a szimpatikus hazaiak ellen. A vendégcsapat remek tavaszi sikersorozatot ért el, hiszen egy döntetlen kivételével minden mérkőzését megnyerte, megőrizte egy pontos előnyét a rivális HÍD SC előtt, így az előző évhez hasonlóan megérdemelten szerezte meg a bajnoki címet. A legjobb góllövők versenyét Balog Szabolcs Marcell nyerte, 39 góllal. A mérkőzés befejezése után megkezdődött az ünneplés. Játékosok, vezetők, szurkolók együtt ünnepelték a bajnoki címet.

Kádár Tamás, a KHTK edzője: A csapatban ma mindenki átérezte a mérkőzés felelősségét. Nem hagytunk esélyt ellenfelünknek, jól tartottuk a labdát, szép támadásokat vezettünk és megérdemelten nyertük meg a mérkőzést és lettünk bajnokok. Kicsit nagyobb értéket képvisel az idei bajnoki cím, mivel egy nagyon egységes, jó csapatot, a HÍD SC-t kellett megelőznünk.

Némedi Norbert, a KHTK vezetőedzője: A mai mérkőzésen a csapat meggyőző fölényben játszott, ami a gólok számában is megmutatkozott. Az egész tavaszon a csapat nagyon jól teljesített, hatpontos hátrányt sikerült ledolgozni, büszke vagyok a társaságra. Elég kevesen voltunk a tavaszon, de a kohézió elég erős volt. Ebben a szezonban több jó csapat felnőtt a feladathoz, az NB-III-ból átszervezés végett ide került HÍD SC-vel fej-fej mellett menetelnünk, nem sok különbség van a két csapat között, de mindent összevetve ezzel az egy ponttal mi voltunk a jobbak ebben a szezonban.

U-19-es csapatok találkozóján:
Kecel FC – Kiskunfélegyházi HTK 1 – 3 (0-3)
Gólszerzők: Hugyecz Péter illetve Fekete Dániel (2), László Viktor.

A KHTK U-19-es csapata a 2. helyen zárta a bajnoki szezont.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.