Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Március 26. 14:32, csütörtök | Helyi
Forrás: Gulyás Zsuzsanna

Megvannak a beiratkozási időpontok

Megvannak a beiratkozási időpontok

Kiskunfélegyháza város képviselő-testülete március 25-én szavazott az óvodai és bölcsődei beiratkozások dátumáról.

Az iskolai beiratkozás időpontját a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Bács-Kiskun megye valamennyi településére egységesen határozza meg. Ennek megfelelően a megye összes általános iskolájában április 16-án és 17-én lesz lehetőség a leendő elsősöket beíratni.

Az eddigi gyakorlattal ellentétben az iskolai beiratkozást követő héten kerül sor az óvodai beiratkozásra. Tehát a gyermekeket április 21-én, kedden 8.00 órától 17.00 óráig, valamint április 22-én, szerdán 8.00 órától 17.00 óráig lehet beíratni a város óvodájában.

A bölcsődei beiratkozások időpontjának meghatározása is megtörtént, ennek értelmében május 4-én, hétfőn 8.00 órától 16.00 óráig, valamint május 5-én, kedden 8.00 órától 16.00 óráig a Darvas J. tér 12. és a Dankó P. u. 4-6.

szám alatti bölcsődei telephelyeken a szakmai vezetők várják a szülőket és gyermekeiket. Beíratni: 0-tól 3 éves korú gyermekeket lehet.

További hír a város bölcsődei ellátásának háza tájáról, hogy a képviselő-testület a március 25-én tartott ülésen 3,2 millió forint támogatást szavazott meg az Apraja Falva Közhasznú Egyesület számára, melyet parkolóhelyek kialakítására fordítanak majd. A négy darab parkolóhely a Törpi Bölcsőde használatba vételéhez szükséges, melyet a tervek szerint nyáron vehetnek birtokba a gyermekek.

Az egyesület 2012-ben nyert mintegy 150 millió forint támogatást (DAOP-4.1.3/B-11-2012-0012). A beruházás teljes költsége 170 millió forint – áll az előterjesztésben. A projekt keretében létrehozásra került egy 48 férőhelyes 4 csoportos, a mai igényeknek megfelelő bölcsőde a Szent Imre Herceg utcában. A Törpi Bölcsőde egyik fontos feladatának tűzte ki, hogy a sérült kisgyermekeknek is helyet biztosítson, valamint a korai fejlesztéssel már a csecsemőkortól segítséget nyújthat az itt élő és ilyen gondokkal küzdő szülőknek és gyermeküknek. Ebben segítséget nyújt a bölcsőde tanmedencéje, valamint az erre a célra felszerelt torna szobája. A bölcsőde adottsága sok olyan tevékenységre ad lehetőséget, mint baba-mama úszás, baba-mama torna, táncház, zenés oktatás, rendezvények, továbbképzések szervezése, a modern konyha a diétás gyermekek étkeztetése, tanácsadás.
Az új bölcsőde használatba vételéhez a jogszabályban előírt 8 darab parkolóra lenne szükség, de saját telken belül 4 darab parkolót tudtak kiépíteni helyhiány miatt. A pályázatban ennek a költsége nem lett betervezve, melynek összege 3,2 millió forint, amit az önkormányzat támogatásával valósít meg az egyesület.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.