Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. November 20. 14:50, vasárnap | Sport
Forrás: mno.hu

Megvan a Puskás-díj tíz jelöltje!

Megvan a Puskás-díj tíz jelöltje!

Lionel Messi, Wayne Rooney, Zlatan Ibrahimovic és Neymar is a kandidálók között. Először nálunk a FIFA Puskás-díj 2011-es jelöltjeinek névsora, nézze meg a gólokat is. A FIFA és a Puskás Akadémia közös sajtóközleménye.

A FIFA elnöke, Sepp Blatter 2009. október 20-án, a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián jelentette be, hogy a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség Puskás-díjat alapít, amellyel az év legszebb gólját szerző játékost jutalmazza.

A díjnyertes gólról internetes szavazás dönt, a győztes minden évben a FIFA „Év játékosa” gálán veheti át a díjat. Elsőként Cristiano Ronaldo kapta meg a trófeát 2009-ben, a Manchester United színeiben a Porto ellen szerzett találatáért. A portugál klasszis Puskás Ferenc özvegyétől, Erzsébet asszonytól vehette át a legszebb gólért járó díjat.

2010-ben Hamit Altintop győzött, aki a török válogatottban hatalmas gólt lőtt a Kazahsztán elleni Eb-selejtezőn. A FIFA „Év játékosa” gála még rangosabb lett, miután összevonták az Aranylabda-díjátadó ünnepséggel.

A 2011-es év tíz legszebb gólját idén egy szakértőkből álló bizottság választotta ki, amely a Futball-bizottság, a Szakmai és Fejlesztési Bizottság, valamint a FIFA Task Force Football 2014 elnevezésű projekt tagjaiból áll. A tíz jelölt listája megtalálható a FIFA hivatalos honlapján, illetve a puskasakademia.hu-n. A FIFA.com és a francefootball.fr olvasói december 5-ig szavazhatnak arról, melyik gólt ítélik a legszebbnek, ekkor egy párizsi sajtókonferencián jelentik be, melyik három gól kapta a legtöbb szavazatot.

Rögtön ezután újabb szavazás következik, amelyen a fennmaradó három találat közül lehet választani. A szavazást 2012. január 9-én zárják le, ekkor a FIFA Aranylabda-díjátadó gálán, Zürichben derül fény a győztes kilétére.

A Magyar Labdarúgó-szövetség és a Puskás család képviselői is részt vesznek a díjátadón. Meghívást kapott a FIFA-tól Orbán Viktor miniszterelnök, a Puskás Akadémia alapítója is.

Az idei tíz jelölt listája a következő:


1. Benjamin De Ceulaer - Lokeren (Lokeren–FC Bruges)

2. Giovani dos Santos - Mexikó (Mexikó–USA)

3. Julio Gómez - Mexikó U17 (Németország–Mexikó)

4. Zlatan Ibrahimovic - AC Milan (Lecce–AC Milan)

5. Lisandro López - Arsenal (Olimpo–Arsenal)

6. Lionel Messi - Barcelona (Barcelona–Arsenal)

7. Neymar - Santos (Santos–Flamengo)

8. Heather O'Reilly - USA (USA–Kolumbia)

9. Wayne Rooney - Manchester United (Manchester United–Manchester City)

10. Dejan Sztankovics - Internazionale (Internazionale–Schalke 04)

A gólok megtekinthetőek ITT.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.