Városlista
2024. április 22, hétfő - Csilla

Hírek

2014. Június 25. 19:31, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Megújult a volt kommendáns hivatal

Megújult a volt kommendáns hivatal

Huszonhárom millió forintot költöttek a volt kommendáns hivatal épületének rekonstrukciójára.

Huszonhárom millió forintot költöttek a volt kommendáns hivatal épületének rekonstrukciójára. Az első ütemben megújult az épület Kossuth utcai külső homlokzatának fele, a belső helyiségébe a felnőtt és a gyermek háziorvosi ügyelet és a védőnői szolgálat költözött. A második ütemben végezték el a szakemberek a volt óvodai rész rekonstrukcióját, ahová a mentőállomás költözik augusztusban. A létesítmény ünnepélyes átadását ma (június 25-én) tartották meg.

Az épület homlokzati részének rekonstrukciója befejezéséhez az idei évi költségvetésében biztosított forrást a város képviselő-testület, a döntés értelmében öt millió forint fordítható az épület belső felújítására.
A megújult ingatlanrész használatáért a mentőszolgálat bérleti díjat fizet. Az előzetes becslések szerint (a mentőszolgálat ideiglenes használatát követő piaci alapon történő bérbeadásból származó várható bevétel) a beruházásra fordított összeg megtérülési ideje 18-24 hónap.
Összefogással, közös, egyirányba mutató akarattal sikerült az anyagi forrását megteremteni ahhoz, hogy ismét városunk éke legyen a Molnár-ház, a volt kommendáns hivatal épülete, mely otthont ad a védőnői szolgálatnak, és otthont a háziorvosi ügyeletnek és átmenetileg otthont a mentőállomásnak is – mondta el az ünnepélyes átadón Kapus Krisztián polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 21. 07:44, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 21. - Húsvét 4. vasárnapja HIVATÁSOK VASÁRNAPJA

2024. Április 21. 07:43, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 21. - Húsvét 4. vasárnapja KÖNYÖRGŐNAP PAPI HÍVATÁSOKÉRT

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg Városi Diáksport Bizottság a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.