Városlista
2023. december 3, vasárnap - Ferenc

Hírek

2014. Június 25. 19:31, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Megújult a volt kommendáns hivatal

Megújult a volt kommendáns hivatal

Huszonhárom millió forintot költöttek a volt kommendáns hivatal épületének rekonstrukciójára.

Huszonhárom millió forintot költöttek a volt kommendáns hivatal épületének rekonstrukciójára. Az első ütemben megújult az épület Kossuth utcai külső homlokzatának fele, a belső helyiségébe a felnőtt és a gyermek háziorvosi ügyelet és a védőnői szolgálat költözött. A második ütemben végezték el a szakemberek a volt óvodai rész rekonstrukcióját, ahová a mentőállomás költözik augusztusban. A létesítmény ünnepélyes átadását ma (június 25-én) tartották meg.

Az épület homlokzati részének rekonstrukciója befejezéséhez az idei évi költségvetésében biztosított forrást a város képviselő-testület, a döntés értelmében öt millió forint fordítható az épület belső felújítására.
A megújult ingatlanrész használatáért a mentőszolgálat bérleti díjat fizet. Az előzetes becslések szerint (a mentőszolgálat ideiglenes használatát követő piaci alapon történő bérbeadásból származó várható bevétel) a beruházásra fordított összeg megtérülési ideje 18-24 hónap.
Összefogással, közös, egyirányba mutató akarattal sikerült az anyagi forrását megteremteni ahhoz, hogy ismét városunk éke legyen a Molnár-ház, a volt kommendáns hivatal épülete, mely otthont ad a védőnői szolgálatnak, és otthont a háziorvosi ügyeletnek és átmenetileg otthont a mentőállomásnak is – mondta el az ünnepélyes átadón Kapus Krisztián polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 03. 15:33, vasárnap | Helyi

Fellobbant az első láng városunk adventi koszorúján

Az esős idő ellenére is sokan megjelentek a Városháza előtt december 2-án, hogy közösen megünnepeljék az első adventi gyertya fellobbanását.

2023. December 03. 09:30, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2023. december 3. - Advent 1. vasárnapja

2023. December 03. 09:29, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2023. december 3. - Advent 1. vasárnapja

2023. December 03. 09:26, vasárnap | Helyi

Jótékony célzata is volt az idei Mikulás Erőemelő Kupának

December 2-án Erőemelő kupát rendeztek a kiskunfélegyházi Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Kollégium sportcsarnokában.