Városlista
2021. december 8, szerda - Mária

Hírek

2019. Május 28. 09:34, kedd | Helyi
Forrás: Adrienn

Megújult a Göllesz Viktor Általános Iskola tornaterme

Megújult a Göllesz Viktor Általános Iskola tornaterme

A tornaterem ünnepélyes keretek között május 27-án került átadásra városvezetésünk, valamint a kosárlabdát szerető vállalkozók és támogatók jelenlétében.

- A mindenki által ismert Bajcsy Iskola a 60-as évek elején épült. Sajnos az eltelt közel 60 évben több változás is történt az épület életében, de felújításra, korszerűsítésre nem volt lehetőség. A tornatermet a rendezvények alkalmával és a mindennapos testnevelés óra vezetésével rendszeresen használja az iskola. A tanulók számára nagyon fontos a mozgás, a sportolás iránti érdeklődésük felkeltése és személyiségük fejlesztése. Hiszen a sport nemcsak nevel, hanem egységet, közösséget is teremt. Megtanítja a gyerekeket egymásért küzdeni, csapatban gondolkodni. Sajnos az utóbbi időben sok probléma merült már fel a világítással, az ablakok záródásával, a linóleummal kapcsolatban és már egy tisztasági festés is esedékes lett volna régóta.
Másfél évvel ezelőtt Iványi Ferenc, a Félegyházi Térségi Sportiskola kosárlabda szakosztályának vezetője hozta szóba a felújítás lehetőségét. Az álom pedig valóra vált. Az intézmény tanulói gyermeknap alkalmából május 28-tól vehetik birtokba a megújult tornatermet, hiszen előttük mindeddig titok volt, hogy milyen felújítási munkálatok zajlanak iskolájukban
– mondta Keresztesné Csikós Gabriella igazgatónő az ünnepélyes átadáson.

Az iskola tanulóinak szívet melengető verses - zenés – énekes előadását követően Iványi Ferenc kosárlabda szakosztály-vezető szólt a megjelent diákokhoz, tanárokhoz, edzőkhöz és meghívott vendégekhez.

- A mérkőzés a csúcs, ünnepe a sportnak, számadása a hosszú heteknek, hónapoknak, éveknek, az elvégzett munkának. Ennek megvan a helye a sportcsarnokban. A napi műhely munkák helyszíne azonban ez a kisterem is lehet, ahol a kosarasok szakember vezetésével mentálhigiénés rehabilitációs edzéseket tarthatnak, tartásjavító, mozgáskoordinációs foglalkozásokon épülhetnek, fejlődhetnek. Kiváló hely ez a labdarúgó utánpótlás kapus edzéseinek is, az egyéni képzésnek, ahol nem kell a nagy tér, a szabályos pálya, ami a célnak megfelel, olcsó és a bérlés szempontjából is kedvező. A Göllesz iskola 5-6 éve még a bezárás veszélyével küzdött. Az akkor ide járó közel 50 kisdiák már majdnem kecskeméti átjárással kellett, hogy szembenézzen. A város akkor nagyon helyesen az intézmény mellé állt és nem engedte megszűnni a félegyházi ellátást. Ez az iskola v árosé, a mi gyerekeink járnak ide és már nem is ötvenen, hanem közel százan. Ovis kortól majdnem 20 éves korig kapják ezt a speciális képzést, amely arra tesz kísérletet, hogy az iskolából kikerülve előre tudottan nehéz életükben minél nagyobb igyekezettel vívhassák meg a harcukat – mondta Iványi Ferenc avató beszédében.

A kosárlabda szakosztály vezetője elismerően szólt Szabó Csabáról a szakosztály technikai vezetőjéről, aki először hívta fel a figyelmet 6 évvel ezelőtt a Batthyány Lajos Iskola tornatermének állapotára. Akkor fogtak össze elsőként a sportvezetők, hogy megkeressék a lehetőséget a probléma orvoslására a TAO források segítségével. A sikeres megvalósulásból erőt merítve következett a Móra Gimnázium, a Constantinum Iskola tornatermének megújítása, majd egy 500 m2-es szabadtéri pálya építése a Városi Sporttelepre.

- Ötödikként pedig itt állunk ebben a teremben, ahol megújult a világítás és annak vezetékrendszere, energiatakarékossá vált. Az üvegtégla ablakokat felváltotta a hőszigetelt ablakrendszer. Az elavult linóleumos padló helyett sportparkettát kapott a terem, valamint egy új ajtóval és festéssel is szépült. Csak a bordásfalak emlékeztetnek az elmúlt közel 60 évre – ismertette a részleteket Iványi Ferenc, majd köszönetet mondott az avató ünnepségen megjelent támogatóknak: ELŐ-SZER Kft-től Máriás Ferencnek, Csalár Lászlónak, valamint Seres Tibornak - aki a kosárlabda szakosztály gazdasági vezetője is egyben - Hatvani Lászlónak, aki P&P Pékség képviseletében jelent meg, valamint azon szponzoroknak is, akik nem tudták képviseltetni cégeiket a rendezvényen, így az Integrál Zrt-nek, az IBV Kft-nek, NT Kft.-nek, Szalai Busz Kft.-nek és a Dél100 Kft- nek.

Az avató beszédet követően Csányi József polgármester, valamint Balla László alpolgármester osztotta meg gondolatait az egybegyűltekkel. Végül az izgatottan várakozó kosárlabdázó kisdiákok birtokba vették a megújult tornatermet.

(Képek: Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 08. 14:46, szerda | Helyi

Nagy változások útján a Tőserdő

Lakitelek és a Tőserdő nevek mindenki számára ismerősen csengnek, és egyre többen ismét a szívükbe fogadják, ezt a varázslatos helyet.

2021. December 08. 14:35, szerda | Helyi

Országos Állat- és Kirakodóvásár lesz vasárnap Félegyházán

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. Piac- és Vásárüzemeltetési részlege tájékoztatja a tisztelt Lakosságot, hogy 2021. december 12-én, vasárnap Kiskunfélegyházán Országos Állat- és Kirakodóvásár lesz

2021. December 08. 14:21, szerda | Helyi

Szeretetebéddel várja a városlakókat Balla László

Az 5. számú választókörzet önkormányzati képviselője, Balla László idén is megajándékozza egy finom ebéddel körzetét és a város lakóit karácsony alkalmából.

2021. December 08. 11:39, szerda | Helyi

Elhunyt Kerék Csaba a legendás testnevelő, edző

Életének 82. évében, türelemmel viselt betegség után 2021. december 4-én elhunyt Kerék Csaba a József Attila Általános Iskola nyugalmazott testnevelő tanára.