Városlista
2022. január 20, csütörtök - Sebestyén

Hírek

2014. Április 18. 10:58, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Megújulnak a jelzőlámpák

Megújulnak a jelzőlámpák

Hamarosan megkezdődik az 5. számú főútvonalon az önkormányzat és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közös üzemeltetésű jelzőlámpáinak korszerűsítése, KÖZOP pályázati finanszírozással.

Hamarosan megkezdődik az 5. számú főútvonalon az önkormányzat és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közös üzemeltetésű jelzőlámpáinak korszerűsítése, KÖZOP pályázati finanszírozással. A korszerűsítés során a vezérlő-, a fejegységek, valamint az automata forgalomfüggő irányítás jeladóit is újakra cserélik. A lámpafejekbe energiatakarékos és hosszú élettartamú Led fényforrások kerülnek a jelenlegi izzólámpás helyett.

A forgalomfüggő vezérlés gyakran meghibásodó eleme maga a jeladó, amely jelenleg az aszfaltburkolatba süllyesztett vezetékből, ún. detektorhurokból állt. Az aszfalt gyűrődése, repedése során ezek könnyen sérültek, ekkor a gép rögzített idejű periódusra váltott. Az új berendezés mágneses érzékelővel, rádiófrekvenciás jeltovábbítással kiküszöböli ezt a hibalehetőséget, üzembiztosabb működést eredményezve. Az átépítés első üteme a Bercsényi úti és a Halasi úti csomópontot érinti.

A Bercsényi úti kereszteződésben április 22-23-án, a Halasi úti csomópontban április 24-25-én a jelzőlámpák nem működnek, ekkor még sárga villogó fényjelzés sem lesz.

Kérjük az arra közlekedőket, gyalogosokat és járművezetőket, hogy a munkálatok ideje alatt kellő türelemmel és körültekintéssel, a KRESZ szabályait betartva közlekedjenek a csomópontokban.

A Kossuth utcai és Bajcsy-Zs. utcai lámpás csomópont korszerűsítése is sorra fog kerülni, azonban annak pontos időpontja technikai okok miatt egyelőre nem ismert –tájékoztatta lapunkat Sipos Róbert a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztályának munkatársa.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 19. 14:15, szerda | Helyi

Újabb remek versenyeredmények

A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási kar, tanulmányi versenyt hirdetett 12. évfolyamos tanulók részére.

2022. Január 19. 12:00, szerda | Helyi

Élelmiszerárstop: ezt a termelők fogják megfizetni

Alapvetően a nyersanyagok világpiaci árának emelkedése áll az élelmiszerek megdrágulása mögött, de hamarosan jön a visszarendeződés.

2022. Január 19. 10:43, szerda | Helyi

Szombaton tartják a középfokú írásbeli felvételi vizsgákat

Szombaton 553 helyszínen csaknem 73 ezren felvételiznek - közölte az Oktatási Hivatal (OH).

2022. Január 19. 08:52, szerda | Helyi

Ma is meghazudtolja magát a januári időjárás

Az előrejelzések szerint a keddi időjáráshoz hasonlóan szerdán is hét ágra süt majd a nap az ország túlnyomó részén.