Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. December 19. 08:11, csütörtök | Helyi
Forrás: - szerk. -

Megújulhatna a Csólyosi úti kutyamenhely

Megújulhatna a Csólyosi úti kutyamenhely

Pályázati forrásból újítaná fel Kiskunfélegyházán a Csólyosi úti állatmenhelyet a „Fidó Bácsi” Közhasznú Alapítvány. Sikeres projekt esetén mintegy 25 millió forint támogatásból valósulhatna meg a fejlesztés.

A pályázat támogatná az épület felújítását, korszerűsítését, bővítését és az ezekhez szükséges eszközök beszerzését, kisléptékű infrastruktúra fejlesztést, valamint a szolgáltatáshoz kapcsolódó eszközök beszerzését. Ezeknek megfelelően a félegyházi állatmenhely és a gyepmesteri telep működésének korszerűsítését az épületek teljes körű szigetelésével, szociális blokk kialakításával, a szolgálati lakás felújításával és új kennel sor építésével valósítaná meg, valamint zajfogó kerítéssel kerítené körbe az egész területet az alapítvány. A tervek szerint a felújítás után az épület gyermekek részére alkalmassá válik az állatvédelemmel, a felelős állattartással kapcsolatos oktatási feladatok ellátására, valamint napközi otthonos nyári táborok szervezésére is.
Az állatmenhely jelenleg maximális létszámmal működik. Számos kölyök és felnőtt kutya kerül a menhely gondozása alá a téli időszakokban. Az intézmény képviselői szerint ez elsősorban a felelőtlen állattartásnak köszönhető. A szervezet rengeteg olyan bejelentést kap, melyben jelzik, hogy Kiskunfélegyháza utcáin falkában kóborolnak a kutyák. Befogás után látható, hogy a legtöbb állatnak van gazdája, de azok különböző okokra hivatkozva lemondanak kutyáikról. Problémaként említik ebben az időszakban a hobbitelkeken élő kutyák ellátását is. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján az állatokat elengedik, azok pedig a városban keresnek további boldogulást. Ez nem csak a felnőtt és a városban szétszórt kölyökkutyák biztonságára nézve probléma, de az érvényben lévő ebzárlat miatt komoly veszélyt jelenthet a lakosságra nézve is. A menhely vezetősége szerint a jövőbeni megoldást az állatvédelemmel, a felelős állattartással kapcsolatos oktatás jelentené, hogy a jövő generációja már más szemlélettel forduljon az állattartáshoz.
A Csólyosi úti menhely az örökbefogadók mellett felajánlásokat is vár, elsősorban a kennelek karbantartásához szükséges alapanyagokat, de szívesen fogadnak tápot is a kutyák etetéséhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.