Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2017. December 23. 08:39, szombat | Helyi
Forrás: BAON

Megújul a sportpálya Félegyházán

Megújul a sportpálya Félegyházán

Négyszázmillió forintos uniós támogatásból újulhat meg a város egyik szégyenfoltjának számító Vasas-pálya, illetve a Bankfalu városrész.

Dongó József, a körzet önkormányzati képviselője a BAON internetes hírportál tudósítójának elmondta, 93 millió forintos pályázati összeg lehetőséget teremt az Alpári út 1. és a Délibáb utcai szegregátum és környékének továbbfejlesztésére, az itt élő hátrányos helyzetű emberek kompetenciáinak fejlesztésére, egészségügyi és szociális körülmé­nyeik javítására.

Ugyanakkor 307 millió forintot fordíthat az önkormányzat a Liget utcai Vasas-sortpálya pályafelújítására. Ez utóbbi fejlesztés tágabb területet érint, amelynek minden kiskunfélegyházi haszonélvezője lesz. A közterület- és közvilágítás fejlesztésével, térfigyelő kamerák kihelyezésével, állandó felügyelettel ellátott, megszépülő, benépesülő rekreációs szabadidőpark kialakításával a környék biztonságosabbá, otthonosabbá és élhetőbbé válik – tette hozzá a városatya. A Liget utcai sportpályán kap helyet a polgárőrök irodája, így a polgárőrség jelenléte tovább fokozza a sportolók biztonságát. A sportpályán lesz még extrém-, fitnesz- és streetballpálya, de helyet kapnak a helyi lovasok és kutyások is. A kisebbek részére játszóteret alakítanak ki, a futók örömére pedig felújítják a futópályát.

A fejlesztés részeként járda épül a Tanyasori úton, és a bankfaluiak régi vágya is teljesül, mert végre kijelölt gyalogosátkelőt alakítanak ki a forgalmas Alpári úton, az orvosi rendelő közelében.

(Képünk: illusztráció)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak:

2024. Április 30. 08:40, kedd | Helyi

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).