Városlista
2021. január 26, kedd - Vanda

Hírek

2020. November 27. 11:56, péntek | Helyi
Forrás: tiszakecske.hu

Megújul a kisvasút Tiszakécskén

Megújul a kisvasút Tiszakécskén

A projektben új kilátó és a kisvasúthoz kapcsolódó végállomás is épül.

Tiszakécske Város Önkormányzata Európai Uniós támogatás felhasználásával a tiszakécskei kisvasút felújítását és bővítését valósítja meg Tiszakécskén. A 236 millió forint bekerülési költségű projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, 236 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Tiszakécske Város Önkormányzata, a TOP-1.2.1-16 számú, „Társadalmi és Környezeti Szempontból Fenntartható Turizmusfejlesztés” megnevezésű pályázati felhívás keretében támogatást kapott TOP-1.2.1-16-BK1-2017-00003 számú, „A természeti értékekben rejlő ökoturisztikai potenciál hasznosítása Tiszakécske városában” című pályázatának megvalósításához.

A projekt átfogó célja, hogy javítsa a fenntartható településfejlődés turisztikai feltételeit, továbbá javítsa a belföldi turizmus lehetőségeit. A fejlesztési projekt tartalmazza a Tiszakécskei Kisvasút újraélesztését, megújítását és meghosszabbítását. A projekt keretében a megújuló kisvasút Fürdő utcai végállomásánál új kocsiszín épül. A projektben a természeti értékek bemutatására alkalmas helyszínek ökoturisztikai fejlesztései is megvalósulnak, egy a környezetbe illő 14 méter járómagasságú kilátó és egyéb pihenőhelyek létesítésével, illetve ezek infrastrukturális feltételeinek megteremtésével.

A projekt keretében komplex Marketing Stratégia készült, és a pályázat keretében ennek magvalósítására is sor kerül.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 26. 09:22, kedd | Helyi

Jelölési hibákat talált a mogyorókrémek ellenőrzésénél az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal

Az idei első termékteszten 34 mogyorókrémet vizsgált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és 17 mogyorókrém csomagolásán jelölési hibákat találtak.

2021. Január 26. 08:39, kedd | Helyi

Már mindenki számára elérhető a digitális jólét szoftver alapcsomag

Hétfőtől válik elérhetővé az ingyenesen letölthető digitális jólét szoftver alapcsomag, amellyel az egyre kevésbé nélkülözhető digitális hozzáférés lehetőségét teremtik meg a lakosság számára.

2021. Január 25. 20:13, hétfő | Helyi

Akkreditált Kiváló Tehetségpont a Batthyány

A Kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola 2020-ban a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács által, az ”Akkreditált Kiváló Tehetségpont” kitüntető címet 2. alkalommal nyerte el.

2021. Január 25. 17:01, hétfő | Helyi

Terepszínű gólya Szatymazon

Néhány napja egy fehér gólya figyelhető meg a szatymazi Székalj-gyepen, amely a Pusztaszeri Tájvédelmi Körzet része.