Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Január 01. 12:47, csütörtök | Helyi
Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Megszúrta vendéglátóit

Megszúrta vendéglátóit

Őrizetbe vették a kecskeméti rendőrök az 55 éves gyanúsítottat.

A rendelkezésre álló adatok szerint december 31-én este V. Pál előzetes szóváltást követően, a sértettek helvéciai otthonában egy 8 centiméter pengehosszúságú késsel mellkason szúrt egy 52 éves nőt és egy 48 éves férfit, melynek következtében a pár az elsődleges orvosi szakvélemény alapján nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett. A cselekményt észlelve a sértettek gyermeke egy seprűnyéllel megütötte a gyanúsítottat, aki az elsődleges orvosi szakvélemény alapján súlyosan megsérült.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az 55 éves helvéciai férfival szemben - őrizetbe vétele mellett - súlyos testi sértés bűntett kísérlet, a 14 éves fiúval szemben súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A fiatalkorú az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik.

A Kelebia és a Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség idegenrendészeti eljárást indított 31 koszovói és 1 afgán állampolgárral szemben, akiket december 30-án és december 31-én, Kelebia, Tompa és Bácsszentgyörgy térségében ellenőriztek a járőrök. A külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért elfogták és előállították őket, a kíséretükben lévő 1 gyermeket a kirendeltség erre alkalmas helyiségében, felügyelet mellett helyezték el. Kiderült, hogy 2 koszovói férfival szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. A határsértők menekültstátusz iránti kérelmet nyújtottak be, ezért átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA