Városlista
2022. december 5, hétfő - Vilma

Hírek

2012. Január 07. 14:22, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Megszünteti a bor forgalomba hozatali járulékát a kormány

Megszünteti a bor forgalomba hozatali járulékát a kormány

A kormány megszünteti a bor forgalomba hozatali járulékát, az Agrármarketing Centrum helyett pedig a jövőben a Magyar Turizmus Zrt.-vel végeztetné el a hazai borok népszerűsítésével kapcsolatos feladatokat.

A Magyar Nemzet lap információi szerint a kormány december végi ülésén döntött arról, hogy az agrár- és bormarketing-tevékenységgel kapcsolatos feladatokat az Agrármarketing Centrum helyett a Magyar Turizmus Zrt. lássa el a vidékfejlesztési miniszter szakmai felügyelete alatt. A döntés következtében az országgal kapcsolatos marketingtevékenységek egy kézben összpontosulnak. A szervezeti átalakulás részleteit március 31-ig fogják kidolgozni.

A kormány egyúttal arra is utasította a vidékfejlesztési minisztert, hogy készítse elő a jogszabályokat a bor forgalomba hozatali járulékára fizetett kötelezettség megszüntetésére. A kormány a döntéssel a vállalkozások terheit szeretné csökkenteni.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 04. 18:41, vasárnap | Belföld

Idén új helyszínen várja az adományokat a Mikulásgyár

dén új helyszínen, az V. kerületben, a Városháza Parkban lévő Szolidaritás parkjában nyitotta meg kapuit az ország egyik legnagyobb karitatív akciója, a Mikulásgyár.

2022. December 04. 11:13, vasárnap | Belföld

Dömötör Csaba: a kormánynak az energiaárak mellett az ellátásbiztonságért is harcolnia kell

Nem csupán az olaj és gáz árának emelkedése ellen kell harcolnia a kormánynak, hanem az ellátás biztonságát is garantálnia kell.

2022. December 04. 11:10, vasárnap | Belföld

Polgár Juditot beiktatták a sakk Hírességek Csarnokába

Szombat este St. Louisban ünnepélyes keretek között beiktatták a sakkozók Hírességek Csarnokába Polgár Juditot, minden idők legjobb női játékosát.

2022. December 04. 08:39, vasárnap | Belföld

AM: a vadhús fenntartható, természetes, egészséges és hazai