Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Október 08. 18:41, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Megszűnt az Attila utcai áldatlan állapot

Megszűnt az Attila utcai áldatlan állapot

Több bejelentés érkezett az Attila utca I-II. közének környékéről, hogy esős időben szinte lehetetlenné válik a közlekedés, mivel az egész úttesten magasan áll a víz.

A Félegyháza újjáépül programban városunk vezetése több utcát fel fog újítani. Azt, hogy konkrétan melyik utcára kerül sor, a terhelhetőség dönti el. Ezúttal a Kossuth utca és a Halasi út összekötőjére az Attila utca két köze közötti részre esett a választás az áldatlan állapotok megszüntetése miatt. Csapadékos időben az úton, mint egy óriási tó megállt az esővíz amit aztán az arra közlekedő autók felcsaptak a házak falára. Ez persze komoly következményekkel járt a kellemetlenségen túlmenően, hiszen a házak falai feláztak. Természetesen folytatódnak a felújítások ezt követően is, a következő színhely a Dessewffy utca lesz, amely a Bercsényitől a Döbrentei utcáig kerül felújítása, majd ezt követően a Nefelejcs utca Kiskun utca folytatása. Tehát az elkövetkező 2-3 évben több jelentős útszakasz megújulására és minden infrastruktúrával való ellátására kerül sor, amelyek mint neuralgikus pontok egy-egy városrész központi forgalmát bonyolítják – tudtuk meg Csányi József polgármestertől az eset kapcsán.

Bense Zoltán, a körzet önkormányzati képviselője elmondása szerint azt nem tudni milyen okból, de az Attila utcában korábban megépített csapadékelvezető csatornahálózat nem épült meg teljes hosszában a Halasi úttól a Kossuth utcáig. Pontosan 210 méteres szakasz maradt ki az első és a második köz között. Ebből kifolyólag esőzések idején az úttestet teljes egészében elborította a víz és szinte lehetetlenné vált a közlekedés. A környékbeli lakók folyamatosan panaszkodtak az áldatlan állapotok miatt, miszerint sem kerékpárral, sem autóval nem biztonságos a közlekedés ezen az útszakaszon. Önkormányzatunk döntése alapján közel 15 millió forintos beruházásból sikerült orvosolni a problémát és 14 lefolyórács, 8 vízelvezető akna megépítésével megoldódhatott a környékbeli lakók és ott közlekedők gondja. A projekt befejeztével már láthatóvá is vált az eredmény, mert az esős napokat követően sem állt meg a víz ezen az útszakaszon.

A beruházás átadására, átvételére október 7-én került sor.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.