Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Július 03. 11:33, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Megszűnnek a balesetveszélyes kátyúk

Megszűnnek a balesetveszélyes kátyúk

A Liget, Alpári, Tanyasori és a Körösi útban útjavítások várhatóak

Hatalmas kátyúk nehezítik a közlekedést Liget, az Alpári, Tanyasori és a Körösi útban, illetve a mélyedésekben összegyűlő esővizet, sarat, kavicsokat a kamionok felverik a házak falára. Az áldatlan állapotok megszüntetése érdekében, lakossági kezdeményezésre aláírásgyűjtés indult. Dongó József, a körzet önkormányzati képviselője ma (július 3-án) egyeztetett a helyszíneken az útfenntartó, a Bács-Kiskun Megyei Közútkezelő Kht. szakembereivel.
Dongó József lapunk érdeklődésére elmondta, az említett útszakaszokon nagyon nagy a gépjárműforgalom. A sebesség és a túlterhelés miatt az út megsűllyedt, kigödrösödött, kátyússá vált. A gépjárművek a megrepedezett útról aszfaltdarabokat repítenek a járdára és az úthoz közeli ingatlanokra, betörve az ablakot, megrongálva a vakolatot, a kapuszárnyakat. Az éjjeli teherforgalom zajhatása nagyon megterhelő a lakosok számára. A nagy sebességgel haladó járművek miatt a közlekedés baleset- és életveszélyes. A veszély megszüntetése érdekében indokolt lenne a forgalom lassítása, az aszfaltréteg javítása, gyalogátkelő helyek kialakítása, a közvilágítás fejlesztése.
A megbeszélés eredményesnek bizonyult. A közútkezelő képviselője, dr. Sztana Zoltán igazgató és Péter Tamás, a kecskeméti üzemmérnökség vezetője ígéretet tett arra, hogy rövid idő belül elvégzik a Liget utca kátyúzását. Veszélyt jelző táblákat helyeznek ki az Alpári út kritikusnak ítélt reptéri szakaszánál. Munkagépeket biztosítanak a Kőrösi út padkajavításához. A közútkezelő képviselői elviekben egyetértettek a Liget és az Alpári útba tervezett gyalogátkelőhelyek kialakításával, ám ennek költségeit az önkormányzatnak kell finanszírozni. Mivel a szennyvízcsatorna beruházás érinti a Tanyasori utat, egyelőre a kátyúzást végzik el a szakemberek. Az útfelület rendbetételére a munkálatok befejezése után nyílik lehetőség – mondta el a Félegyházi Közlöny Online kérdésére Sipos Róbert, a városüzemeltetési csoport munkatársa.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.