Városlista
2021. május 9, vasárnap - Gergely

Hírek

2021. Február 22. 10:37, hétfő | Helyi
Forrás: agrarszektor.hu

Megszólalt a Gallicoop volt vezetője

Megszólalt a Gallicoop volt vezetője

30 év alatt egyszer sem volt veszteséges a cég.

Ebben az ágazatban a legfontosabb szlogen a “fejlessz, vagy szállj ki” – mondta el az Agrárszektornak Erdélyi István, a Gallicoop Zrt. korábbi vezérigazgatója. A 2020 szeptemberében új kezekbe kerül vállalat volt vezetője beszélt arról is, hogy a fejlődésnek sosincs vége, a Gallicoop Zrt.-ben még több milliárd forintnyi fejlesztési potenciál van.

Erdélyi István elárulta, hogy 1973-ban, az egyetem elvégzése után Békés megyei Újkígyós egy 1500 hektáros gazdaságában kezdett el dolgozni. 1983-ban termelési főmérnök-helyettes lett, három évvel később pedig termelési főmérnökké nevezték ki. 1990-ben került Szarvasra a Dózsa Mezőgazdasági termelőszövetkezetbe, akkor, amikor elkezdődtek a tárgyalások és a beruházások a Gallicoop Zrt. létrehozása érdekében. A szakember elmondta, hogy 1992 júliusában vette át a Gallicoop-ot, és bízott benne, hogy az állattenyésztési tapasztalatai itt is hasznára válnak majd. A vállalat kezdetben 1500 tonna termelésről indult, 2019-ben 38500 tonna volt a termelésük, de elérték már a 40 ezer tonnát is, és az évek során 16 milliárd forintnál is többet költöttek beruházásokra. Az egyik szlogenjük „a tojástól az asztalig” volt, ez magába foglalta a tojástermelést és a -keltetést, az előnevelést, a hizlalást, a vágást és a darabolás, valamint készítménygyártást is.

Elmondható, hogy a 2019-es év a Gallicoop életében a második legeredményesebb év volt. Arra is büszkék vagyunk, hogy 30 év alatt egyszer sem voltunk veszteségesek – mondta Erdélyi István.

Erdélyi István elmondta, hogy 2020 decemberében értékesítették a céget, és hogy a Gallicoop Zrt.-ben 2,4 milliárd forintnyi fejlesztési lehetőség van még, amire több mint 1 milliárd forint támogatásuk van. A szakember szerint az ágazat jelen pillanatban nehéz helyzetben van, de túl fogja élni. Erdélyi István szerint a cégnek a jövőben a kényelmi termékek irányába kellene elmennie, amelyek gyorsan elkészíthetőek és időt spórolnak az embereknek.

Erdélyi István beszélt arról is, hogy a másik legfontosabb szlogenjük mindig is a "fejlessz, vagy szállj ki" volt, mert ha egy cég elveszíti a hatékonyságát, akkor az eredményességét is elveszíti. Ha pedig oda az eredményesség, akkor bukta a jövőjét is. A bankok pedig csak addig hiteleznek szívesen egy vállalatnak, amíg az eredményesen működik.

(Forrás: Agrárszektor)

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 08. 19:34, szombat | Helyi

Aki nincs beoltva, annak nem lesz szabad nyara

Augusztusig biztosan fennmaradnak a koronavírus-járvány miatti korlátozások a védettséggel nem rendelkezőknek

2021. Május 08. 19:20, szombat | Helyi

Jövő héten nyit a Petőfi Mozi

Május 13-ára tervezi a nyitást a Kiskunfélegyházi Petőfi Mozi – nyilatkozta tudtuk meg Reményi Richárdtól, a mozi üzemeltetője a Félegyházi Közlöny munkatársának.

2021. Május 08. 19:17, szombat | Helyi

Ne feledje! Vasárnap állat- és kirakodóvásár Kiskunfélegyházán

Május 9-én megtartják Kiskunfélegyházán az Állat- és Kirakodóvásárt.

2021. Május 08. 12:25, szombat | Helyi

Ezeket a növényeket soha ne ültesd egymás mellé a kertben

Sokan nem is gondolnánk, milyen sokat számít a kertünkben az, hogy milyen növényeket ültetünk egymás mellé.