Városlista
2023. április 1, szombat - Hugó

Hírek

2012. Április 25. 07:01, szerda | Belföld
Forrás: OrintPress

Mégsem olyan vicces? - a bohócoktól való félelem egy betegség

Mégsem olyan vicces? - a bohócoktól való félelem egy betegség

Azok akik pánikolnak, általában az olyan szörnyektől ijednek meg mint a magas hangon visító hatalmas állatok.

Egy mostani kérdőíveken alapuló felmérés szerint sokaknak azonban a bohócok jelentik a félelem forrását - írja az MSNBC.

Sok ember az ijesztő kifejezést használja a bohócokra, de rengetegen számolnak be arról, hogy a vicces figurák a frászt hozzák rájuk.

A definíció szerint a bohócoktól való irracionális félelem a coulrofóbia, ahol a 'coulro' előtag, az ősi görög szóból ered, ami arra utal, hogy 'valaki, aki gólyalábakon megy.' A coulrofóbia tünetei - melyek akkor jelentkeznek, ha egy bohóc jelen van - között az izzadás, a hányinger, a rettegés, a gyors szívverés, sírás vagy sikítás és a düh mind megtalálhatóak.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Április 01. 08:22, szombat | Belföld

Netrisk: 52 ezer forint fölé nőtt a kgfb-átlagdíj

Rekordra, 52 322 forintra emelkedett a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások (kgfb) átlagdíja március elején - közölte a Netrisk az MTI-vel pénteken.

2023. Április 01. 08:20, szombat | Belföld

AM: komplex vidékfejlesztési csomag készül a kistelepülések számára

Az Agrárminisztérium a vidéki kistelepülések fejlesztése érdekében többféle támogatási lehetőséggel készül a Közös Agrárpolitika 2027-ig tartó időszakában - jelentette ki Feldman Zsolt.

2023. Április 01. 08:15, szombat | Belföld

Indul a húsvéti roham az üzletekben

Óvatosabbak a vevők, nem hozták annyira előre a húsvéti bevásárlásokat, mint korábban, így szombattól különösen forgalmas napok várhatók az üzletekben - mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára.

2023. Április 01. 08:14, szombat | Belföld

Agrárminisztérium: egyszerűsítés és díjmentesség a fúrt kutaknál

Továbbra is díjmentesen lehet üzemeltetni a korábban létesített és bejelentési kötelezettségnek eleget tevő kutakat - közölte Nagy István agrárminiszter az Agrárminisztérium (AM) pénteki közleményében.