Városlista
2023. október 2, hétfő - Petra

Hírek

2012. Április 25. 07:01, szerda | Belföld
Forrás: OrintPress

Mégsem olyan vicces? - a bohócoktól való félelem egy betegség

Mégsem olyan vicces? - a bohócoktól való félelem egy betegség

Azok akik pánikolnak, általában az olyan szörnyektől ijednek meg mint a magas hangon visító hatalmas állatok.

Egy mostani kérdőíveken alapuló felmérés szerint sokaknak azonban a bohócok jelentik a félelem forrását - írja az MSNBC.

Sok ember az ijesztő kifejezést használja a bohócokra, de rengetegen számolnak be arról, hogy a vicces figurák a frászt hozzák rájuk.

A definíció szerint a bohócoktól való irracionális félelem a coulrofóbia, ahol a 'coulro' előtag, az ősi görög szóból ered, ami arra utal, hogy 'valaki, aki gólyalábakon megy.' A coulrofóbia tünetei - melyek akkor jelentkeznek, ha egy bohóc jelen van - között az izzadás, a hányinger, a rettegés, a gyors szívverés, sírás vagy sikítás és a düh mind megtalálhatóak.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Október 02. 06:00, hétfő | Belföld

MÁV: hétfőtől több pótlóbusz segíti az utazást a győri vasútvonal felújítása idején

Hétfőtől több pótlóbuszjáratot állít forgalomba a MÁV a győri vasútvonal felújítása idejére Bicske, Tatabánya és Budaörs térségében - közölte a vasúttársaság vasárnap az MTI-vel.

2023. Október 01. 10:57, vasárnap | Belföld

Nemzeti Vágta - Ma rendezik a döntőt

A hétvégén Szilvásváradon minden a lovakról szól: a Nemzeti Vágta vasárnapi döntőjét idén először Budapesten kívül, a lipicai ménes otthonában rendezik meg, az eseményt vasárnap 15 órától a Duna televízió élőben közvetíti.

2023. Október 01. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 39. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: