Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. November 22. 11:55, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Mégsem lesz idén mozi Félegyházán

Mégsem lesz idén mozi Félegyházán

Visszalépett a mozi üzemeletetésére kiírt pályázat nyertese, így nem indul újra decemberben a város filmszínháza

Visszalépett a mozi üzemeletetésére kiírt pályázat nyertese, így nem indul újra decemberben a város filmszínháza. A vállalkozó nem kapta meg a beindításához szükséges több mint negyvenmillió forint banki hitelt, másrészt a terveinek negatív fogadtatása is közrejátszott döntésének meghozatalában – jelentette be ma (november 22-én) a sajtó munkatársainak dr. Endre Szabolcs jegyző.

Endre Szabolcs elmondta, a múlt héten megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésen a Petőfi Mozi üzemeltetésére beadott érvényes pályázat jóváhagyása megtörtént. Ennek megfelelően előkészületi munkálatok kezdődtek meg a mozi felújítására, hogy az üzemeltető minél előbb meg tudja kezdeni a működtetést. Az önkormányzat november 21-én értesült arról, hogy a pályázó visszalép a mozi üzemeltetésétől, mert a beindításához szükséges több mint 40 millió forint tőkéhez nem tudott banki hitelt szerezni. Így kiskunfélegyházi tervét – egyenlőre – fel kellett adnia. A vállalkozó közölte azt is, hogy a fenti okon túl terveinek negatív fogadtatása is közrejátszott döntésének meghozatalában. Bizonyos közösségi portálokon, fórumokon olyan negatív hangvételű írások jelentek meg a mozi újraindításával kapcsolatban, melyek az üzemeltetésének rövidtávon történő bukását prognosztizálták, a legkisebb bizalmat sem adva ezzel egy olyan vállalkozónak, akit egyébként saját városában, Gödöllőn az év vállalkozójának választottak és csak szuperlatívuszokban beszélnek róla. A mozi épületének halaszthatatlan javítási munkálatait a pályázó visszalépésétől függetlenül elvégzik a további állagromlás megakadályozása érdekében, valamint tovább dolgoznak azon, hogy befektetőt találjanak a filmszínház újraindításához – tette hozzá dr. Endre Szabolcs.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.