Városlista
2024. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2011. November 11. 14:36, péntek | Sport
Forrás: mno.hu/MTI

Mégsem fosztják meg világcsúcsától

Mégsem fosztják meg világcsúcsától

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség változtatott augusztusi álláspontján, s úgy döntött, világcsúcs marad a jövőben is a brit Paula Radcliffe 2:15:25 órás maratoni eredménye

Az IAAF augusztusban, a tegui szabadtéri világbajnokság helyszínén fogadott el egy olyan határozatot, mely szerint a jövő évtől csak a tisztán női versenyeken elért eredményeket lehet majd világcsúcsként hitelesíteni, s a koedukált viadalokon elért idők csupán a világ legjobb eredményei címet „viselhetik".

A határozat elfogadása általános felháborodást váltott ki a hosszútávfutók között, s az öt legnagyobb maratonfutó-versenyt tömörítő szervezet, a WMM, valamint a 300 nemzetközi viadalt képviselő AIMS együtt tiltakozott a nemzetközi szövetségnél. Azt javasolták, hogy két világcsúcsot tartsanak nyilván: egyet a koedukált versenyeken, a másikat pedig a csak nők részvételével rendezett viadalokon elért eredmények figyelembe vételével. „Senki nem veszi el Paula rekordját" – nyilatkozta Helmut Digel, az IAAF tanácsának tagja. Mindehhez hozzátette, hogy januártól új szabályozás lesz, ám pontos részleteket még nem tudott elárulni.

Szakértők arra számítanak, hogy a WMM és AIMS által javasolt rendszer lép majd életbe. Radcliffe 2:15:25 órás csúcsáról sokat elárul, hogy minden idők második legjobb női eredménye csaknem két perccel marad el tőle, s a 2:17:18 órás időt is a brit hosszútávfutó érte el. Minden idők második leggyorsabb női maratonistájának az orosz Lilija Sobuhova számít, aki októberben 2:18:20 óra alatt futotta le a klasszikus távot.

Címkék: IAAF, verseny, világcsúcs

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 27. 06:00, hétfő | Sport

Egygólos ajkai sikerével kilenc év után feljutott az ETO Győr

Az ETO FC Győr 1-0-ra legyőzte a vendéglátó és a mérkőzést emberhátrányban befejező Ajkát a labdarúgó NB II 34., utolsó fordulójának vasárnapi játéknapján, ezzel feljutott az élvonalba.

2024. Május 27. 06:00, hétfő | Sport

Monacói Nagydíj - Leclerc az első hazai győztes Monte-Carlóban

A hazai közönség előtt szereplő Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Monacói Nagydíjat, így a sportág történetének első hercegségbeli győztese lett Monte-Carlóban.

2024. Május 25. 19:54, szombat | Sport

Ez igazi rally lesz!

Idén 2024-ben a Diósgyőr ralin P14-es kategóriában állsz rajthoz Velezdi Eszter navigátoroddal.

2024. Május 25. 19:51, szombat | Sport

Egy dobogós Diósgyőr ralis eredménynek örülnénk!

Beszélgetés Kronome Ákos autóversenyzővel, nagy megmérettetés előtt.