Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Január 09. 18:33, péntek | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Megölték a Kouachi testvéreket és a párizsi túszejtőt

Megölték a Kouachi testvéreket és a párizsi túszejtőt

A francia biztonsági erők megölték a Charlie Hebdo francia szatirikus lap elleni szerdai merénylet elkövetésével gyanúsított két testvért pénteken, miután azok fegyvereikkel tüzelve kitörtek a nyomdaipari épületből, ahol korábban elbarikádozták magukat Dammartin-en-Goele településen. A dzsihadisták által túszul ejtett személy sértetlenül kiszabadult. Ezzel egy időben végeztek a Párizsban egy kóser szupermarketben túszokat ejtő iszlamista fegyveressel is.

Kiszabadult több túsz is

Az AFP francia hírügynökség és más hírforrások tudósítói szerint Dammartin-en-Goele-ben egy, a Párizs keleti részén zajló túszejtési akció helyszínén több túsz szabadult ki. Ezt megelőzően megrohamozták a francia biztonsági erők azt az épületet, ahol a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap elleni szerdai merénylet gyanúsítottjai elbarikádozták magukat és legkevesebb egy túszt ejtettek - közölte rendőrségi forrásokra hivatkozva az AFP francia hírügynökség. A támadás előtt rendőrségi rohamosztagosok voltak láthatók a nyomdaipari épület tetején. Az akció megindítása után lövöldözés és számos robbanás hallatszott, füst száll fel az épületből.

A Reuters hírügynökség és más hírforrások tudósítói szerint öt robbanás és lövöldözés hallatszott a Párizs keleti részén zajló túszejtési akció helyszínén, mielőtt a biztonsági erők végeztek az élelmiszerboltban túszokat ejtő elkövetővel. A férfi legkevesebb öt tússzal barikádozta el magát egy kóser élelmiszerboltban Vincennes városrész határában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).