Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. December 05. 07:05, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Megnyitotta kapuit az ART-TURKA karácsonyi vására

Megnyitotta kapuit az ART-TURKA karácsonyi vására

December 4-én ünnepélyes keretek között nyitotta meg kapuit városunk művészeinek munkáit összefogó ART-TURKA karácsonyi vására.

A megnyitón Rátkai Zsuzsanna köszöntötte a megjelenteket a Holló László Képzőművész kör galériájában. Ezt követően átadta a szót Rosta Ferenc alpolgármesternek, aki méltatta a kiállítás megjelent darabjait és örömmel konstatálta az ART-TURKA évről-évre egyre bővülő repertoárját, melynek megtekintésével nemcsak a hétköznapi embert zökkenti ki a szürke hétköznapokból, hanem megkönnyítheti a karácsonyi ajándékvásárlást is.
Az ART-TURKA olyan kulturális és szellemi központ, ahová szívesen térnek be az év minden szakában az emberek. Ilyenkor, Karácsony előtt pedig különösen. Ez az a hely, ahol miközben látjuk a kirakatüvegen keresztül a szaladgáló, nyüzsgő embereket, itt bent lassan körbesétálhatunk. Sok-sok kellemes és érdekes mű veszi körül az érdeklődőt, teremtve ezzel hangulatos, békés, kulturális, művészeti miliőt. A mindennapok nyüzsgésében ez az a hely, amely a nyugalom szigete kíván lenni. – mondta alpolgármesterünk Rosta Ferenc, a Móra Ferenc Gimnázium igazgatója.

Körbejárva a kiállítást, láthatjuk mennyire sokrétű és minden bizonnyal találunk olyan művet, amelyet otthonunkban el tudunk képzelni, avagy jószívvel oda tudunk adni ajándékba szeretteinknek.

Témában, stílusban, technikában ezúttal is széles a spektrum. Több jól sikerült, kifejezetten magas színvonalú kerámián akadhat meg tekintetünk. Az előző évekhez képest kevesebb a turkálni való rajz, skicc, vázlat, több viszont a nagyméretű akvarell és főként az olajkép. A fotókínálat nem változott sem mennyiségben, sem minőségben - átlag felettiek, mintegy bebizonyítva ezzel alkotóik jó szakmai felkészültségét és kiegyensúlyozottságát. Ami új, az a festett bútorok megjelenése, régi fatárgyak helyzetbe hozása, ami feltétlenül gazdagítja a kínálatot. Összességében elmondható, hogy idén is rendkívül eklektikus világgal találkozhatnak a kiállításra betérők. Látogassanak el bátran, nézelődjenek és vásároljanak a galériában, ezáltal is elismerve és segítséget nyújtva tehetséges félegyházi művészeinknek.

A kiállítás megnyitóján közreműködtek a Móra Ferenc Gimnázium tanulói: Csányi Dóra énekkel, Blazsev Zsófia gitárzenével szórakoztatta a közönséget.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.