Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Július 18. 21:39, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Megnyitotta kapuit az Ágyú Kézműves Sörgaléria

Megnyitotta kapuit az Ágyú Kézműves Sörgaléria

Családias hangulatban nyitotta meg kapuit Kiskunfélegyháza első kézműves sörgalériája Július 18-án az Öreglaktanyában (Rocktár mellett).

A Sasfészek Étterem séfjének köszönhetően ínyenc falatokkal roskadásig megtelt asztalokkal és a Félegyházi Sörműhely habzó sörkülönlegességeivel várták a megnyitóra meghívott vendégeket a házigazdák: dr. Ónodi Izabella és Ónodi Árpád.

- A kézműves sörgaléria szinte 100%-ban újrahasznosított anyagokból készült. Ódon berendezési tárgyakat használtunk fel, mestergerendából készült például a pult, a csőrendszer a volt SZTK fűtőrendszeréből került ki. 100 éves varrógépek és zongora páncéltőkék asztallá alakultak, de vannak itt 50-60 éves TV-k is, sőt maga az épület is 120 éves. Mi az újrahasznosítást nemcsak feladatunknak és erkölcsi kötelességünknek gondoljuk, hanem az esztétikai igényeinket is megpróbáljuk vele kielégíteni, de mondhatnánk úgy is, hogy mindennapi használatú műalkotásokat készítünk régi, használaton kívüli tárgyakból. Ez a rövid története a sörözőnek – mondta az ünnepélyes megnyitón Ónodi Árpád.

Mielőtt Balla Péter Barnabás atya a Magyar Pálos Rend Pálosszentkúti Konventjének házfőnök-plébánosa megáldotta a helyiséget és a feltálalt vacsorát, városunk világbajnok sörfőzői osztották meg gondolataikat a megjelentekkel.

- Minden egyes apró dologban, mely a sörgalériában látható, hónapok munkája van. Ezért különösen nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen páratlanul színvonalas környezetben mutathatjuk be söreinket, prezentálhatjuk új termékeinket. Szeretnénk vendég söröket is bemutatni itt, ahol a kollégák termékeinek is helyet adunk egy-egy sörvacsora, vagy sörkóstoló alkalmával – tudtuk meg Tóth Miklós sörfőző világbajnoktól, melyet társa Balogh Máté kiegészített azzal, hogy reményeik szerint a söreik ezt az egyedülálló sörözőt ötcsillagos élménnyé fogják varázsolni.

Az Ágyú Kézműves Sörgaléria holnap 16:00 órától, a Sörfesztháza hivatalos megnyitóját követően minden kedves Vendéget szeretettel vár finom italkülönlegességeivel.

Sörfesztháza programjai:

2019. július 19., péntek:
16:00 Fesztiválnyitás és sörfőzés bemutató (Nagyszínpad)
16:30 ÁGYÚ KÉZMŰVES SÖRGALÉRIA megnyitó (Ágyú Stage)
17:00 Kézműves Sörök Versenye közönségzsűrivel (Sörtér)
17:30 Padkaporos Gyermeknéptánc (Sörtér)
18:00 X. Jubileumi Rocktárbor Zárókoncert (Nagyszínpad)
20:00 Kézműves Sörök Versenye eredményhirdetés (Nagyszínpad)
20:30 Street Jazz (Ágyú Stage)
21:30 FrankZafka (Nagyszínpad)
23:00 Láma Street Band bulifúvósok (Sörtér)

2019. július 20., szombat:
16:00 Fesztiválnyitás és sörfőzés bemutató (Nagyszínpad)
17:00 Sörrodeó Csapatverseny fergeteges hangulattal és értékes nyereményekkel (Csillagrét), 4 fős csapatok még jelentkezhetnek
18:00 Best Of Rocktábor! (Nagyszínpad)
18:30 Félegyházi Koncertfúvószenekar (Sörtér)
19:30 FIÚK (Nagyszínpad)
20:30 Kis Türelmet (Ágyú Stage)
21:30 Pink and the Panthers (Nagyszínpad)
23:00 Kelet Brass bulifúvósok (Sörtér)

A két nap alatt folyamatosan biztosítva lesznek:

Finomságok:

100 magyar kézműves sörkülönlegesség az egész ország területéről a Sörsétányon, street food különlegességek a Gasztro Téren, borszekér, pezsgőlugas, pálinkaház, sörfagyi és még sok egyéb finomság!

Érdekességek és felnőttes játékok:
ÁGYÚ KÉZMŰVES SÖRGALÉRIA nyitóhétvége, sörtorony építés daru és ipari alpinisták segítségével, sörrodeó csapatjátékok, sörmarionett, kézműves sörök versenye közönségzsűrizéssel, sörútlevél, sörfőzés bemutató, sörkerekasztal, előadások sörfőzésről és sörértékelésről, darts verseny, képzőművészeti kiállítások, szonda sziget, csocsó és billiárd

Gyerekvilág:
Lurkókert, malátalabirintus, csillagrét, mesevilág, manópagony, talpasösvény, ágyúmászás, játékok és kézműves foglalkozások

Zene:
Bulifúvosok, utcazene, rock, funky, jazz és még számos stílus, ifjú tehetségek a 10. jubileumi Rocktábor zárókoncertjén, ponyvaregény filmzenék élőben és még számos különlegesség 3 színpadon: Nagyszínpad - Ágyú Stage - Sörtér

(Képek: Fábián Adrienn - infokiskunfelegyhaza)

Címkék: Sörgaléria

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.