Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2023. Szeptember 30. 09:21, szombat | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Megnyíltak a templomtornyok Félegyházán

Megnyíltak a templomtornyok Félegyházán

Szeptember 29-én (pénteken) és 30-án (szombaton) a két plébánia és a Kiskunfélegyházi Tourinfom iroda jóvoltából megnyíltak a templomtornyok városunkban.

Már a pénteki nap folyamán óriási látogatottságra tett szert a Turizmus Világnapja alkalmából meghirdetett program.

A Sarlós Boldogasszony templomban a Gombás Bende, a Kiskun Múzeum munkatársa mesélt a templom történetéről az érdeklődő nagyközönségnek. A toronyba Kiss Zoltán sekrestyés kalauzolta fel a látogatókat, majd a haranglábnál átadta a csapatot Szabó-Szűcs József harangtörténésznek, aki érdekes előadásával nyűgözte le az érdeklődőket. Bemutatta a harangok működését és történetüket, sőt azt is megtudhattuk, hogyan öntik ki őket a mesterek és miként kerülnek azok a helyükre.

Az érdekes információk elhangzása után bátran végig lehetett sétálni a kovácsoltvas korláttal védett toronyban, ahol pompás városi látkép tárult a nézelődő szeme elé.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 11:13, kedd | Helyi

Ma éjfélig küldheti be az adóbevallását és rendelkezhet adója 1+1 százalékáról

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni hívta fel a figyelmet kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

2024. Május 21. 10:32, kedd | Helyi

Már kirajzolódnak Móra arcvonásai a homokhalomból

Május 17-én nyílt meg a Miénk itt a tér szabadtéri kiállítás, a Petőfi-téren. A megnyitón hangszeren közreműködött Sevecsek Béla.

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.