Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Május 15. 21:40, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Megnyílt a szezonális tourinform iroda

Megnyílt a szezonális tourinform iroda

Idén is várja ügyfeleit a kiskunfélegyházi szezonális Tourinform iroda a Petőfi tér 1. szám alatt (volt borozó épülete)

Idén is várja ügyfeleit a kiskunfélegyházi szezonális tourinform iroda a Petőfi tér 1. szám alatt (volt borozó épülete). Az ünnepélyes megnyitóra ma (május 15-én) került sor. Az iroda a tájékoztató tevékenysége mellett minél szélesebb körben kívánja megismertetni a kistérség turisztikai kínálatát, s a helyi vállalkozókat sikeres együttműködésre próbálja ösztönözni – mondta el a megnyitón Dongó Anita irodavezető.
Az iroda teljes körű, naprakész, átfogó turisztikai információkat szolgáltat Kiskunfélegyháza és adatgyűjtő területéhez tartozó települések szálláshelyeiről, vendéglátóhelyeiről, közlekedéséről, programjaikról, látnivalóikról, szolgáltatásaikról a helyi lakosok és turisták részére. Az információk mellett az érdeklődők hozzájuthatnak ingyenes turisztikai kiadványokhoz is, továbbá az internet segítségével azonnal tájékozódhatnak az aktuális akciókról, árakról, útvonalakról. Az információszolgáltatás mellett az iroda másik alapfeladata a meghatározott módon történő adatgyűjtés, adattovábbítás és adatfrissítés a Magyar Turizmus Zrt. Nemzeti Turisztikai Adatbankja számára.
A kiskunfélegyházi Tourinform iroda adatgyűjtő területéhez a következő települések tartoznak: Kiskunfélegyháza, Gátér, Pálmonostora, Petőfiszállás, Kunszállás, Fülöpjakab, Bugac, Bugacpusztaháza, Tiszaalpár.
Az iroda a jövőben mindent megtesz azért, hogy a betérő vendégek segítségére legyen, maximálisan eleget tegyen igényeiknek, kéréseiknek és információs szükségleteiknek. Folyamatos szakmai kapcsolatot kíván tartani a helyi turisztikai szolgáltatókkal, vállalkozókkal, a különböző szakmai szervezetekkel. Folyamatosan figyeli a turisták minőségi elvárásait, a keresett, esetleg hiányolt szolgáltatásokat. Kiskunfélegyháza városa és térsége fontosnak tartja, hogy mind a települést, mind annak térségét, turisztikai vonzerőit, információit közzétegye, népszerűsítse. Ezért település-ismertető kiadvány készítésével, esetenként kiállítások rendezésével, partner- és testvértelepülésekkel való kapcsolattartással, a városi honlap működtetésével biztosítja a támogatás turisztikai célú felhasználását. Az iroda szeretné támogatni a helyi termelők, kézművesek, hagyományőrzők tevékenységét termékeik bemutatásával, esetleg értékesítésével. Az iroda tervezi városnéző túrák szervezését is.
A tavalyi esztendő sikerességét bizonyítja az az oklevél, melyet május 7-én a Balatonnál megrendezett országos tourinform találkozón vett át Dongó Anita irodavezető.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.