Városlista
2023. június 10, szombat - Margit

Hírek

2013. Május 15. 21:40, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Megnyílt a szezonális tourinform iroda

Megnyílt a szezonális tourinform iroda

Idén is várja ügyfeleit a kiskunfélegyházi szezonális Tourinform iroda a Petőfi tér 1. szám alatt (volt borozó épülete)

Idén is várja ügyfeleit a kiskunfélegyházi szezonális tourinform iroda a Petőfi tér 1. szám alatt (volt borozó épülete). Az ünnepélyes megnyitóra ma (május 15-én) került sor. Az iroda a tájékoztató tevékenysége mellett minél szélesebb körben kívánja megismertetni a kistérség turisztikai kínálatát, s a helyi vállalkozókat sikeres együttműködésre próbálja ösztönözni – mondta el a megnyitón Dongó Anita irodavezető.
Az iroda teljes körű, naprakész, átfogó turisztikai információkat szolgáltat Kiskunfélegyháza és adatgyűjtő területéhez tartozó települések szálláshelyeiről, vendéglátóhelyeiről, közlekedéséről, programjaikról, látnivalóikról, szolgáltatásaikról a helyi lakosok és turisták részére. Az információk mellett az érdeklődők hozzájuthatnak ingyenes turisztikai kiadványokhoz is, továbbá az internet segítségével azonnal tájékozódhatnak az aktuális akciókról, árakról, útvonalakról. Az információszolgáltatás mellett az iroda másik alapfeladata a meghatározott módon történő adatgyűjtés, adattovábbítás és adatfrissítés a Magyar Turizmus Zrt. Nemzeti Turisztikai Adatbankja számára.
A kiskunfélegyházi Tourinform iroda adatgyűjtő területéhez a következő települések tartoznak: Kiskunfélegyháza, Gátér, Pálmonostora, Petőfiszállás, Kunszállás, Fülöpjakab, Bugac, Bugacpusztaháza, Tiszaalpár.
Az iroda a jövőben mindent megtesz azért, hogy a betérő vendégek segítségére legyen, maximálisan eleget tegyen igényeiknek, kéréseiknek és információs szükségleteiknek. Folyamatos szakmai kapcsolatot kíván tartani a helyi turisztikai szolgáltatókkal, vállalkozókkal, a különböző szakmai szervezetekkel. Folyamatosan figyeli a turisták minőségi elvárásait, a keresett, esetleg hiányolt szolgáltatásokat. Kiskunfélegyháza városa és térsége fontosnak tartja, hogy mind a települést, mind annak térségét, turisztikai vonzerőit, információit közzétegye, népszerűsítse. Ezért település-ismertető kiadvány készítésével, esetenként kiállítások rendezésével, partner- és testvértelepülésekkel való kapcsolattartással, a városi honlap működtetésével biztosítja a támogatás turisztikai célú felhasználását. Az iroda szeretné támogatni a helyi termelők, kézművesek, hagyományőrzők tevékenységét termékeik bemutatásával, esetleg értékesítésével. Az iroda tervezi városnéző túrák szervezését is.
A tavalyi esztendő sikerességét bizonyítja az az oklevél, melyet május 7-én a Balatonnál megrendezett országos tourinform találkozón vett át Dongó Anita irodavezető.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 09. 10:21, péntek | Helyi

Ünnepeld velünk a Jóga Világnapját!

Kiskunfélegyházán minden évben közös jógázással ünneplik meg a Jóga Világnapját. A helyszín mindig változó, ezúttal a Hősök parkjába várják az érdeklődőket június 17-én.

2023. Június 09. 10:02, péntek | Helyi

Tehetségek Nemzetközi Bajnoksága

2023. június 4-én, Szegváron került megrendezésre az I. Tehetségek Nemzetközi Bajnoksága a kyokushin karate knoch down szabályrendszerében.

2023. Június 08. 20:33, csütörtök | Helyi

70 év boldog házasság áll a 95 éves Pista bácsi mögött

A napokban ünnepelte 95. születésnapját Lajos István.

2023. Június 08. 17:33, csütörtök | Helyi

Vásár lesz vasárnap Félegyházán

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. Piac- és Vásárüzemeltetési részlege tájékoztatja a vásárlókat és az árusokat, hogy a Kiskunfélegyházi Országos Állat és Kirakodó vásár időpontja: 2023. június 11., vasárnap.