Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. November 12. 17:36, vasárnap | Helyi
Forrás: KEOL

Megnyílt a KEFAG Zrt festménykiállítása az Agórában

Megnyílt a KEFAG Zrt festménykiállítása az Agórában

A KEFAG Zrt. Kiskunsági Alkotótáborában - az elmúlt 13 évben, Bugacon - készült festményekből válogatott tárlat nyílt meg a Hírös Agórában 2017. november 10-én, pénteken 17 órakor.

A kiállítás megnyitón Makra Zsuzsanna, a KEFAG Zrt. PR referense volt a moderátor, aki bevezetőjében a következőket mondta:

- Művészbarátaink lelkesedése, az erdésztársadalom hagyományápolása és önzetlen segítőink kellő kitartása a „táptalaja" annak, hogy az alkotótábor immáron 13 éve megrendezésre kerül.

Koczka Zoltán, a KEFAG Zrt. termelési vezérigazgató helyettese pedig a köszöntőjében így fogalmazott: „Cégünk gazdálkodási tevékenysége mellett a közjóléti szerepvállalásunk szerves részét képezi a Bugaci Erdészetünk területén szervezett Kiskunsági Alkotótábor."

Melynek alapgondolatát már a korábbi vezetés - Sódar Pál akkori vezérigazgató és Székely Márta gazdasági helyettes - is lelkesen támogatták. Márta asszony pedig jelenleg is aktívan közreműködik a táborok előkészítésében.

A művészek kiválasztásában a KEFAG Zrt. alapvető szempontja, hogy azok között a határainkon túli magyarlakta területeken alkotók is legyenek. Így többek között az erdélyi Nagybányáról és a Vajdaságból is érkeznek rendszeresen a táborba.

A kiállítás megnyitón a bemutatott alkotásokat Kovács Ágnes művészettörténész méltatta. A tárlat november 15-ig szabadon megtekinthető a Hírös Agóra nyitva tartási idejében, az aulában.

Mint korábban megírtuk november 15-én, szerdán este 18 órakor aukciót rendeznek az alkotásokból. Az aukción befolyt összeget a KEFAG Zrt. a Kecskeméti Arborétum fejlesztésére fordítja majd - adta hírül a KEOL internetes hírportál.

A KEFAG Zrt. Kiskunsági Alkotótáborában, Bugacon alkotó (és jelen kiállításon résztvevő) művészeinek rövid életrajzát IDE kattintva tekinthetik meg.

ITT pedig az aukcióra kerülő alkotásokat és kikiáltási árukat láthatják!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok