Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Március 24. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Megnégyszereződtek az igények a patikákban

Megnégyszereződtek az igények a patikákban

Mintegy négyszeres igények jelentek meg a gyógyszertárakban a normál forgalomhoz képest az elmúlt hét adatai alapján a vírusjárvánnyal összefüggésben

– közölte Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) elnöke hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Hozzátette: a vásárlások jelentős része a házi patikák feltöltését szolgálta, illetve nagy számban megjelent azoknak a krónikus betegeknek a gyógyszerigénye, akiknek a veszélyhelyzet kihirdetését követően az orvos akár 2-3 hónapra előre is felírta a gyógyszereit.

A kamarai elnök hangsúlyozta: a gyógyszertárak helytállnak a koronavírus okozta nehéz helyzetben is.

Hankó Zoltán a gyógyszertárak ellátásával kapcsolatban elmondta, hogy naponta egyeztet a nagykereskedőkkel, akik – ugyan nem mindig a rendeléssel azonos mennyiségben, de – jelenleg már folyamatosan tudnak szállítani a gyógyszertáraknak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.