Városlista
2024. április 13, szombat - Ida

Hírek

2017. Szeptember 15. 15:20, péntek | Helyi
Forrás: BAON

Megmentik a Ligetös főutca platánjait

Megmentik a Ligetös főutca platánjait

Megérkezett az önkormányzat számlájára az a 2 milliárd forintos támogatási összeg, amelyből megvalósulhat a városközpont teljes rehabilitációja

– tájékoztatta a BAON internetes hírportál munkatársát Dósai Bence fejlesztési kabinetvezető. Elmondta, a Zöldváros projekttel több évtizedes lemaradást pótolnak.

A városközpont felújításáról szóló kiviteli tervek hamarosan elkészülnek, így a beruházás valószínűleg jövő év elején elindulhat. Jelenleg a közbeszerzési eljárás keretében a kivitelező kiválasztása van folyamatban. A teljes projekt 2019-ben fejeződik be, melynek során nemcsak a közvetlen városközpont, hanem a Horváth Zoltán, a Korond és Mártírok utcai játszótér, a teljes Blaha Lujza tér és valamennyi főutcai zöldfelület megújul.

A zöldfelület tervezése során a főutcai platánfák cseréje is felmerült, hiszen nagyon sok közöttük a beteg. A szakemberek javaslata az volt, hogy a város kezdje meg a platánfák egységesítését. Fokozatosan, 15 év alatt cseréljék azokat egységesen fehér törzsű platánokra. Hosszas vita után végül az a döntés született, hogy új fák ültetése helyett megpróbálják megmenteni a régi, beteg platánfákat. Ezért elvégezték azok dendroló­giai vizsgálatát. Az egészségügyi felmérés után minden egyes fára külön beavatkozási tervet készítettek a szakemberek. Ennek függvényében hamarosan megkezdik a platánfák kezelését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 12. 19:45, péntek | Helyi

Már lehet jelentkezni a Petőfi Emlékfutamra

Petőfi Sándor emlékfutás Kiskunfélegyháza belvárosában, a város értékeinek népszerűsítése a sportturizmus élénkítésével, ahol helyi zenei produkciókkal találkozhatnak a futók az útvonal mentén.

2024. Április 12. 16:28, péntek | Helyi

Fedezd fel!

A Batthyány Lajos Általános Iskola 3. z osztályosai a csillagászat területén bővítették ismereteiket.

2024. Április 12. 16:20, péntek | Helyi

Interaktív megemlékezés a Költészet Napja alkalmából

József Attila születésnapjára, a magyar költészet napjára iskolánk hetedikes tanulói készültek. Felkészítő tanáruk Fáber Judit volt.

2024. Április 12. 15:17, péntek | Helyi

Vasárnap lesz az április vásár Félegyházán

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. Piac- és Vásárüzemeltetési részlege tájékoztatja a vásárlókat és az árusokat, hogy a Kiskunfélegyházi Országos Állat és Kirakodó vásár időpontja: 2024. április 14. (vasárnap).