Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Október 09. 07:21, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress

Megmaradó utazási kedvezmények

Megmaradó utazási kedvezmények

Megmarad az öregségi nyugdíjasok, a diákok és a 6 éven aluli gyerekek utazási kedvezménye - nyilatkozott a Hír Televíziónak Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára.

A többi utazási kedvezmény átalakításáról még nem egyeztettek. Így nem tudni, hogy megmarad-e a közalkalmazottak vagy a 26 éven aluliak utazási kedvezménye - írja a Magyar Nemzet.

A lap kérdésére egy szakmai konferencián az államtitkár azt mondta, a kedvezmények áttekinthetetlen rendszere helyett az említett kedvezményezetti körön túl a cég akkor ad kedvezményt, ha üzletpolitikai érdeke úgy kívánja. Mint ahogy az idén kedvezményekkel serketette a balatoni településeket a fővárossal összekötő járatainak forgalmát, vagy támogatta a nagy látogatottságú rendezvényeket megközelítését.

A kedvezmények fontos köre a vasúti munkavállalókat és családtagjaikat érinti. Az utasszámlálások azt bizonyították, hogy a MÁV utasai között jelentékeny részt képvisel ez a - fényes igazolvánnyal ingyen utazó - réteg. A cégnek kemény tárgyalásokat kell folytatnia a munkavállalók érdekképviseleteivel, ha szűkíteni vagy megszüntetni akarja ezeket a kedvezményeket.

A MÁV elnök-vezérigazgatója, Szarvas Ferenc a HVG.hu-nak nyilatkozva közölte, bízik abban, hogy a 300 milliárdos konszolidáció megtörténik, s a kétezer milliárdos belső adósság leküzdésében is segít az állam. Másként elérik a működőképességük határát.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.