Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2015. Január 14. 17:51, szerda | Belföld
Forrás: femina.hu

Meglepően szépek az új vasúti kocsik

Meglepően szépek az új vasúti kocsik

Nézd meg, tavasztól lehet, hogy te is ilyenen utazhatsz!

Láttad már az új fecskemotívumos vonatokat? Most megnézheted!

dén is folytatódik a MÁV-START járműfelújítási programja, melynek célja, hogy egyszerre jelentsen biztonságosabb és kellemesebb körülményeket az utasok számára. Az átalakítások az elavult, de még évekig használható kocsikat érintik az elővárosi, a távolsági és a regionális forgalomban.

A budapesti elővárosi közlekedésben részt vevő személykocsik 2012-ben megkezdett felújítása révén 2014 végére összesen 341 kocsi vált komfortosabbá, esztétikusabbá, melyek közül 150-nél új, fecskemotívumokkal díszített belső teret alakított ki a vasúttársaság. Ebben az évben további 106 jármű kap hasonló megjelenést.

A kocsik belső berendezése frissebb színvilágot képvisel, melyhez illenek a díszítő madármotívumok, a fecskék.

A komfortérzetet a kicserélt padlóburkolat, a kopásálló üléshuzat, a megjavított ablakkeretek és az ablakszigetelés, továbbá az antigraffiti réteggel kezelt falak is emelik.

A kocsikban 79 ülőhely található, a járművek megengedett legnagyobb sebessége 120 kilométer/óra. A járművek elsősorban a két szolnoki, a lajosmizsei és a szobi vonalon közlekednek.

Az idén felújítandó 106 fecske jármű az elővárosi utasforgalmat szolgálja majd, de lehetőség van távolsági sebesvonati alkalmazásukra is.

Megújulnak továbbá a gyorsvonati és távolsági vonatok személykocsijai is - idén 25 régi jármű kap új belső megjelenést, és válik alkalmassá kerékpárszállításra is.

Ezzel egy időben több mint félszáz, V43-as villanymozdony kap a fecskemotívum mellett a korszerűbb kocsikhoz illeszkedő színvilágot és új fényezést is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.