Városlista
2021. december 6, hétfő - Miklós

Hírek

2011. November 01. 07:25, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Meglepően magas kedvezmények a kgfb tarifákban

Meglepően magas kedvezmények a kgfb tarifákban

A biztosítók a várt 5 százalék helyett 10-15 százalékos árengedményt tettek a vasárnap kihirdetett kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) tarifáikban, ez több, mint amennyit a károk alakulása indokolttá tett.

A rendkívüli árengedményeknek az az oka, hogy a most következő kampányban évekre eldőlhet, melyik biztosító hány kötelező biztosítási ügyfelet kezel majd a jövőben. A mostani áreséssel mélypontjukat elérő kötelező díjak, a dráguló üzemanyagok és a baleseti adó miatti várható rendkívüli ügyfélérdeklődés könnyen a piac újrafelosztásához vezethet - áll a biztositas.hu közleményében.

A korábbi években piacot vesztő kisebb biztosítótársaságok is ringbe szálltak az idei kötelező biztosítási kampányban - a netrisk.hu gyorsjelentése szerint a piacvezető Allianz érdemben nem csökkentette tovább árait, a kicsik ugyanakkor esetenként drasztikusan visszavágták a biztosítási díjaikat: a Wabard a fővárosban helyenként 70, a Köbe 40-50 százalékkal lett olcsóbb.

Az egyes biztosítókat, illetve szegmenseket összevetve az látszik, hogy a piac egyetlen új szereplője, a CIG érdemben nem fogja befolyásolni a versenyt. Az interneten aktív fiataloknak szánt tarifák több társaságnál mérséklődtek, vélhetően azért, mert ez a korosztály vált legkönnyebben biztosítót. Itt valamelyest az Allianz is kedvezőbb árakat kínál, a kisebb társaságoknál azonban jóval nagyobb az árcsökkenés.

A biztositas.hu szerint a kedvezmények között idén egyértelműen a legnépszerűbb elem az internetes vagy más néven e-kgfb kedvezmény lesz. Ezt a 15 biztosító közül 9 alkalmazza, a mértéke pedig egyéb kedvezményekkel együtt akár az alapdíjak 50 százalékát is elérheti. Az ilyen kedvezményekre azok lesznek jogosultak, akik vállalják, hogy - az idén várhatóan a 15 ezer forint átlagos díjra mérséklődő - kötelező biztosításuk díját, éves díjfizetési gyakoriság mellett, átutalással vagy bankkártyás fizetéssel teljesítik.

Az egyes biztosítók díjait elemezve a biztositas.hu kiemeli, hogy az Astra Biztosító tavalyi piacra lépését követően (a kárstatisztikák birtokában) további, 15 százalékot is elérhető mértékben csökkenti díjait, minden még erre alkalmas szegmensben. Ingyenes balesetbiztosítást ad kötelezője mellé 250 ezer forintos térítéssel, budapesti fiatalok esetében azonban díjemelést hajt végre. A Posta Biztosító 30-ról 60 százalékra emeli maximális kedvezményét, ezzel átlagosan 10 százalékkal csökkentve díjait. Piacújdonságként a lakáshitelesek részére külön kedvezményt ajánl, és 5000 forint alatti éves díjon hoz forgalomba olcsó Casco-t.

Az Uniqa díjpolitikája idén jelentősen lefelé viszi a díjakat. A piac egyik legnagyobb szereplőjeként, a biztosító alkalmazott internetes kommunikációs kedvezménye akár 45 százalékkal is csökkentheti díjait, amelyeket a 28- 33 éves ügyfelek körében tovább csökkent.

A Signal Budapesten és vidéken is nyit a fiatalok felé. A Köbe az idén további 5-10 százalékkal csökkenti a díjait, további kedvezményt adva a gyermekes szülőknek. Ez utóbbi biztosító egyesület azt közölte az MTI-vel, hogy a kgfb tarifával együtt meghirdette a Lassíts! gyorshajtást megelőző biztosítást. Az új konstrukció lényege, hogy a biztosító megtéríti a legalacsonyabb (30.000 forintos) sebességtúllépési kategóriába tartozó gyorshajtási bírság 5.000 forintos önrésszel csökkentett összegét, ha a biztosított vállalja, hogy elvégzi a biztosító által szervezett közlekedésbiztonsági tréninget, és abból sikeres vizsgát is tesz.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 06. 15:05, hétfő | Belföld

Gombaszennyezettség miatt hív vissza egy terméket az egyik áruházlánc

Allergiás reakciót kiváltó gomba szennyezettség miatt az Auchan Magyarország Kft. visszahívta a Les Natures márka jelzésű, 450 grammos kiszerelésű gyűjtött gombákból álló gyorsfagyasztott darabolt gombakeveréket

2021. December 06. 12:54, hétfő | Belföld

Meghalt Kóbor János, az Omega énekese

Életének 79. évében meghalt Kóbor János Liszt Ferenc-díjas rockénekes, a Kossuth-díjas Omega együttes alapító tagja - tudatta a zenekar a Facebook-oldalán hétfőn.

2021. December 06. 12:02, hétfő | Belföld

Kórházigazgató: a nyugodt karácsony záloga, ha az emberek beoltatják magukat

A nyugodt karácsony záloga, ha az emberek beoltatják magukat - jelentette ki a budapesti Honvédkórház főigazgatója az M1 csatorna vasárnap esti műsorában.

2021. December 06. 08:42, hétfő | Belföld

Országos ellenőrzést tart a rendőrség az utakon

Országos közlekedési ellenőrzést tart a rendőrség hétfőtől az utakon - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.