Városlista
2022. október 6, csütörtök - Renáta

Hírek

2016. Június 13. 17:00, hétfő | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Meglepő dolgokról árulkodik a hajunk

Meglepő dolgokról árulkodik a hajunk

A fejünket ékítő hajkorona az egyik legfontosabb testrészünk, hiszen a többi ember számára ez az, ami először feltűnik. Különösen fontos ez a hölgyek esetében, ezért is figyelnek rá oda nagyon.

De vannak esetek, amikor a haj, hiába mossák, fésülik, dauerolják vagy vetik alá még ennél is komolyabb kezelésnek, egyszerűen nem hajlandó megfelelően kinézni. Nem biztos, hogy ilyenkor a balszerencsét kell okolni, elképzelhető, hogy a hajunk üzenni szeretne valamit egészségi állapotunkról.
A hajproblémák olykor egészen más baj előjelei vagy figyelmeztető tünetei lehetnek.

Lássuk, mit mond rólunk a hajunk!

A töredezett haj amellett, hogy bosszantó, arra utalhat, hogy ideje átgondolni az étrendünket. Az előre gyártott élelmiszerek kevés tápanyagot tartalmaznak, és ez hamar megmutatkozik a töredezett hajvégek képében. Érdemes gyorsan váltani és több, teljes kiőrlésű gabonából készült, omega-3 zsírsavakban gazdag ételt, valamint színes zöldséget és gyümölcsöt enni.
A korai őszülés lehet genetikai örökség, de arra is utalhat, hogy túlságosan stresszes az életünk. Amellett, hogy kiválasztjuk a megfelelő hajfestéket, érdemes elgondolkodni, hogyan tudnák csökkenteni a mindennapi nyomást.

Vannak, akik számára a fekete ruhák örökre távoli vágynak tűnnek, mert hajuk folyamatosan korpát hullajt. A kiszáradt, pergő fejbőr arra utal, hogy túl sok kemikáliát használunk a fejünkön, aminek bőre ettől tönkremegy. Érdemes olyan sampont választani, ami hidratálva tartja a fejbőrt, de ha a korpa nem fehér, hanem sárgás színt ölt, akkor mindenképpen speciális samponra lesz szükségünk.

A fénytelen haj szintén étkezési gondokra utal. Ahhoz, hogy hajunk fényesen csillogjon, megfelelő vitaminokra és rengeteg nedvességre van szükség, márpedig napjainkban az emberek többsége nem fogyaszt elég vizet. Egy kis életmódváltással gyorsan csillogóvá varázsolhatjuk hajunkat.
A hajhullás teljesen természetes, az ember átlagosan napi 80-100 hajszálat veszít el. De ha csomókban kezd kihullani, akkor nagy a baj, valószínűleg túlságosan stresszes az életünk vagy depressziósok vagyunk, de a terhesség is okozhat ilyen tüneteket. Szerencsére ez elmúlik, különösen, ha odafigyelünk életmódunkra, sokat pihenünk, rendesen étkezünk és sokat mozgunk.
Aki nem fogyaszt elegendő fehérjét, előbb-utóbb kénytelen szembenézni a hajritkulás rémével. A hajszálak fokozatos eltűnése azonban komolyabb betegségre, a hypothyreosisra (pajzsmirigy-alulműködés) is utalhat. Ha a hajvesztés mellett izom és ízületi fájdalommal, arcpüffedéssel, hízással és hányingerrel is küzdünk, érdemes felkeresni az orvosunkat.

A különböző hajápolási módszerek során a haj rendszeresen megsérül, ami nem végzetes, mert gyorsan visszanyeri korábbi állapotát. Ha mégsem, az dehidratációra utal, azaz itt az ideje, hogy elkezdjen megfelelő mennyiségű folyadékot bejuttatni szervezetébe.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 05. 10:03, szerda | Helyi

Vasárnap lesz az októberi vásár Félegyházán

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. Piac- és Vásárüzemeltetési részlege tájékoztatja a vásárlókat és az árusokat, hogy a Kiskunfélegyházi Országos Állat- és Kirakodó vásár időpontja: 2022. október 9.

2022. Október 04. 16:35, kedd | Helyi

Holnaptól használható a város legnagyobb közterületi parkolója

Kedves Félegyháziak!

2022. Október 04. 16:02, kedd | Helyi

Meteorológiai szolgálat: a kilencedik legcsapadékosabb szeptember volt az idei 1901 óta

Az aszályos nyár után a kilencedik legcsapadékosabb szeptember volt az idei 1901 óta - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán.

2022. Október 04. 15:38, kedd | Helyi

Bursa Hungarica pályázati felhívás

Az alábbiakban a pályázat benyújtásának módjáról és határidejéről kaphat információt.