Városlista
2022. január 17, hétfő - Antal

Hírek

2014. Szeptember 11. 10:01, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Megkondult a harang a félegyházi tűzoltóságon

Megkondult a harang a félegyházi tűzoltóságon

A 2001-es World Trade Center elleni terrortámadás mentési munkáiban elhunyt amerikai bajtársakra, illetve a különböző katasztrófák, káresemények során életüket vesztett tűzoltókra, katasztrófavédelmi szakemberekre, mentőkre, rendőrö

A 2001-es World Trade Center elleni terrortámadás mentési munkáiban elhunyt amerikai bajtársakra, illetve a különböző katasztrófák, káresemények során életüket vesztett tűzoltókra, katasztrófavédelmi szakemberekre, mentőkre, rendőrökre és nem utolsó sorban civilekre emlékeztek ma (szeptember 11-én) a reggeli szolgálatváltáson a félegyházi lánglovagok. Ünnepi beszédet mondott Leiz Gábor tűzoltóparancsnok és Retkes Illés nyugalmazott tűzoltó alezredes. A megemlékezés virágait Kapus Krisztián polgármester és Retkes Illés helyezte el. Végezetül megkongatták a laktanya előtt felállított harangot, melynek tövében gránitlapba ágyazva van elhelyezve egy, a New York-i ikertoronyból származó acéldarab.

A Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltóság 10 éven át – minden év szeptember 11-én- maratoni távú emlékfutást rendezett, ahová az ország minden részéről érkeztek tűzoltók. Az emlékfutással adóztunk a hősi halált halt tűzoltók emlékének, erősítve ezzel a nemzetközi összefogást, a tűzoltók bajtársi összetartozását.
2012 januárjában, tűzoltóságunk az amerikai nagykövetségen ünnepélyes keretek között megkapta a leomlott World Trade Center acélgerendájának egy darabját az amerikai tűzoltóktól. Eldöntöttük, hogy az emlékfutás 10 évének lezárásaként építünk egy haranglábat, amiben elhelyezzük a tűzoltói bajtársiasság jelképeként kapott acéldarabot. Ezzel kívánunk időt álló, nemzeti hagyományainkat tükröző emléket állítani, minden – amerikai és magyar – hősi halált halt tűzoltónak.
A harangláb elkészült! Azóta minden év szeptember 11-én a harang megkondításával tisztelgünk a szolgálatteljesítés során elhunyt valamennyi tűzoltó kollégánk emlékének. A tűzoltók társadalma már sokszor bizonyította a honfitársainak, hogy rájuk mindig számíthatnak a bajban. Mai napon emlékezzünk tehát mindazokra, akik ennek a nemes küzdelemnek szentelték életüket – mondta el Leiz Gábor.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 16. 17:57, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

Évközi 2. vasárnap – 2022. január 16.

2022. Január 16. 11:30, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Évközi 2. vasárnap – 2022. január 16.

2022. Január 16. 10:00, vasárnap | Helyi

A befagyott váll szindróma

A malomkörzés már régen nem menne önnek sem, sőt lassan már a kezét felemelni is egyre nehezebb?

2022. Január 16. 08:00, vasárnap | Helyi

Szálló por - továbbra is többfelé magas a légszennyezettség

Továbbra is többfelé magas a légszennyezettség szintje a szálló por miatt.