Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Szeptember 11. 10:01, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Megkondult a harang a félegyházi tűzoltóságon

Megkondult a harang a félegyházi tűzoltóságon

A 2001-es World Trade Center elleni terrortámadás mentési munkáiban elhunyt amerikai bajtársakra, illetve a különböző katasztrófák, káresemények során életüket vesztett tűzoltókra, katasztrófavédelmi szakemberekre, mentőkre, rendőrö

A 2001-es World Trade Center elleni terrortámadás mentési munkáiban elhunyt amerikai bajtársakra, illetve a különböző katasztrófák, káresemények során életüket vesztett tűzoltókra, katasztrófavédelmi szakemberekre, mentőkre, rendőrökre és nem utolsó sorban civilekre emlékeztek ma (szeptember 11-én) a reggeli szolgálatváltáson a félegyházi lánglovagok. Ünnepi beszédet mondott Leiz Gábor tűzoltóparancsnok és Retkes Illés nyugalmazott tűzoltó alezredes. A megemlékezés virágait Kapus Krisztián polgármester és Retkes Illés helyezte el. Végezetül megkongatták a laktanya előtt felállított harangot, melynek tövében gránitlapba ágyazva van elhelyezve egy, a New York-i ikertoronyból származó acéldarab.

A Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltóság 10 éven át – minden év szeptember 11-én- maratoni távú emlékfutást rendezett, ahová az ország minden részéről érkeztek tűzoltók. Az emlékfutással adóztunk a hősi halált halt tűzoltók emlékének, erősítve ezzel a nemzetközi összefogást, a tűzoltók bajtársi összetartozását.
2012 januárjában, tűzoltóságunk az amerikai nagykövetségen ünnepélyes keretek között megkapta a leomlott World Trade Center acélgerendájának egy darabját az amerikai tűzoltóktól. Eldöntöttük, hogy az emlékfutás 10 évének lezárásaként építünk egy haranglábat, amiben elhelyezzük a tűzoltói bajtársiasság jelképeként kapott acéldarabot. Ezzel kívánunk időt álló, nemzeti hagyományainkat tükröző emléket állítani, minden – amerikai és magyar – hősi halált halt tűzoltónak.
A harangláb elkészült! Azóta minden év szeptember 11-én a harang megkondításával tisztelgünk a szolgálatteljesítés során elhunyt valamennyi tűzoltó kollégánk emlékének. A tűzoltók társadalma már sokszor bizonyította a honfitársainak, hogy rájuk mindig számíthatnak a bajban. Mai napon emlékezzünk tehát mindazokra, akik ennek a nemes küzdelemnek szentelték életüket – mondta el Leiz Gábor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.