Városlista
2024. február 29, csütörtök -

Hírek

2015. November 17. 10:24, kedd | Helyi
Forrás: -Szerk.-

Megkezdték a köztéri alkotások téli fagyvédelmét

Megkezdték a köztéri alkotások téli fagyvédelmét

Ma (november 17-én) a Petőfi téri szökőkút befóliázásával kezdődtek meg a munkálatok a téli fagyok elleni védelem területén.

A szobrok, szökőkutak állagmegóvásának fontos momentuma hogy a fagyos idő beálltakor megfelelő védelemmel lássuk el városunk büszkeségeit.

A műemlékek és egyéb alkotások mindennapi életünkben nagyon fontos szerepet töltenek be, így nem csak akkor kell rájuk gondolnunk, amikor tavasszal, nyáron gyönyörködhetünk bennük és egy-egy koszorúzáskor, megemlékezéskor az ünnepi műsorok pompázatos színhelyéül szolgálnak, hanem akkor is, amikor tennünk kell értük.

Mint láthatjuk a Városfenntartó és Szolgáltató Költségvetési Szervezet dolgozói mindent megtesznek annak érdekében, hogy műemlékeink, köztéri kincseink megfelelő védelemet kapjanak a téli hidegben is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 27. 10:46, kedd | Helyi

Emlékezzünk együtt az 1848-49-es szabadságharc és forradalom kitörésére

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és kedves családját az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176., és a várossá nyilvánítás 250. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepségsorozatra.

2024. Február 27. 10:16, kedd | Helyi

A postaládákban fészkelő széncinegék védelmére hívja fel a figyelmet az MME

A postaládákban fészkelő széncinegék védelmére hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Február 27. 08:18, kedd | Helyi

Február második felében is melegebb van, mint a megszokott

Február második felében is melegebb van a megszokottnál, a napi csúcshőmérséklet átlagosan 6 Celsius-fokkal haladta meg a szokásost - derül ki a HungaroMet Zrt. hétfői Facebook-bejegyzéséből.

2024. Február 26. 19:20, hétfő | Helyi

Sulyok Tamást választotta államfőnek az Országgyűlés

Megválasztotta Sulyok Tamást köztársasági elnökké az Országgyűlés hétfőn. Az Alkotmánybíróság elnöke, aki a tisztségre egyedüli jelölt volt, 134 támogató szavazatot kapott a titkos voksoláson.