Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Október 26. 18:30, szombat | Helyi
Forrás: BAON

Megkezdte munkáját az új képviselő-testület Félegyházán

Megkezdte munkáját az új képviselő-testület Félegyházán

Ünnepélyes keretek között tartotta meg alakuló ülését Kiskunfélegyháza új képviselő-testülete csütörtökön a városháza dísztermében.

Az október 13-i önkormányzati választások eredményeként Csányi József polgármestert 90 százalék felett, míg a képviselő-testület tagjait átlagosan 80 százalékkal választották meg a félegyháziak. Így dr. Réczi László, Bense Zoltán, Gyenes Attila, Szamosi Endre, Balla László, Szabó József, Horváth Gábor, dr. Ónodi Izabella, dr. Kiss Ákos Csaba és Ván Jenő képviselők a Nemzeti Fórum színeiben szereztek egyéni képviselői mandátumot. Míg a Veled a Városunkért Egyesület négy képviselőt – Horváth Tamást, Kis-Szeniczey Kálmánt, Kollár Lászlót és Nagy Lajost – delegált a testületbe.

Az új képviselő-testület ismét Balla László önkormányzati képviselőt választotta főállású, míg Rosta Ferencet társadalmi megbízatású alpolgármesternek - számolt be az október 24-én tartott ünnepi testületi ülésről a BAON inernetes hírportál.

A városatyák döntöttek a tiszteletdíjakról is, így Csányi József polgármester illetményét havi bruttó 797 736 forint, költségtérítését pedig bruttó 119 660 forint összegben állapították meg. Balla László főállású alpolgármester illetményét havi bruttó 638 189 forintban, míg a társadalmi megbízatású alpolgármester tiszteletdíját havi bruttó 319 094 forintban, havi költségtérítését pedig 47 864 forintban állapította meg a testület. A képviselői alapdíj 110 550 forint.

Gazdasági bizottság elnökének Gyenes Attilát, művelődési és szociális bizottság elnökének dr. Ónodi Izabellát, a jogi bizottság elnökének dr. Réczi Lászlót, a városüzemeltetési és környezetvédelmi bizottság elnökének pedig Bense Zoltánt választották. Ifjúság- és sportügyekért felelős tanácsnoknak Szamosi Endre képviselőt, külterületek fenntartásáért felelős tanácsnoknak Ván Jenő képviselőt, egészségügyi alap- és szakellátásokért felelős tanácsnoknak dr. Kiss Ákos Csaba képviselőt választotta meg a testület.

Az alakuló ülés zárásaként Csányi József polgármester ünnepi beszédében köszönetet mondott a félegyháziaknak a választáson való nagyarányú részvételért és bizalomért. Mint mondta, ahogyan az elmúlt 5 évben tették, úgy ezután is az lesz a feladatuk, hogy a várost tovább fejlesszék, építsék, és pótolják azokat a hiányosságokat, melyek a városi lét alapjait képezik.

(Képek és cikk forrása: BAON.HU - Vajda Piroska)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.