Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Július 12. 09:34, kedd | Helyi
Forrás: -Szerk.-

Megkezdte a munkát a három tajvani diáklány

Megkezdte a munkát a három tajvani diáklány

Idén is felkereste városunk vezetését a Tajvani Nagykövetség, hogy folytatódjon a nyári diákmunka program, mellyel erősödhet a két ország közötti kapcsolat is.

A tavalyi jó élményeknek és tapasztalatoknak köszönhetően az elmúlt héten már nem kettő, hanem három diáklány érkezett városunkba: Lily, Mimi és Jessica.
Örömmel nézték körbe a városházát, majd találkoztak a polgármesterrel. Papp Viktória ifjúsági és kulturális referens és Dobák Sára külkapcsolati munkatárs segített és segít nekik „beilleszkedni”.
Az első napok a várossal való ismerkedéssel teltek, körbenézték a közkedvelt szép helyeket, majd miután elfoglalták a szállást, a bevásárlásra is sort kerítettek.

Az elmúlt héten még részt vettek egy nemzetközi táborban is a Kreatív Mozaik Alapítványnak köszönhetően, ahol még jobban megismerték a környéket, a nevezetességeinket, kreatív foglalkozásokon vehettek részt. A játékos feladatok segítették őket abban is, hogy megismerkedjenek más nemzetek diákjaival is.

Elmondásuk szerint nagyon jól érezték magukat. Sikerült 5 nap alatt teljesen feltérképezniük a várost és betekintést nyerni kultúránkba.

A diákmunka pedig tegnap (július 11-én) kezdődött meg számukra. 2 hetet töltenek el a Városi Strandon, ahol segítenek az úszómesternek, a kertet gondozzák, hostess és szórólapozási munkákat végeznek, de emellett számos tennivaló akad ott.

A második „állomás” a Pro-Duck Kft. lesz, ahol irodai, adminisztrációs tevékenységekbe látnak majd bele, segítenek az import-export, kereskedelmi folyamatokban. Itt is 2 hetet töltenek majd.

Végül a Tourinform Iroda ad nekik teendőket, kiadványfordítás és külkapcsolatot érintő területeken.

Természetesen a munka után idén is lesz idő a kirándulásokra, ugyanis Bugacpuszta és Ópusztaszer tavaly is nagy sikert aratott. Az előzetes megbeszélés szerint pedig még kíváncsiak lennének a lányok Szegedre és Budapestre is.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.