Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Szeptember 04. 10:37, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Megkezdődött Kiskunfélegyházán a kerékpárút építése

Megkezdődött Kiskunfélegyházán a kerékpárút építése

Megtörtént a Bercsényi utca és a Mezőgazdasági bolt közötti szakaszon megépülő kerékpárút munkaterületének átadása Kiskunfélegyházán.

Szeptember 2-án, a városházán megrendezett egyeztető összejövetelen a rendőrség, a MÁV, a Bácsvíz Zrt, és valamennyi, a beruházásban érintett szolgáltató és hatóság képviseltette magát. Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata „Kiskunfélegyháza, 5-ös számú főúton történő biztonságos kerékpározás megteremtése” elnevezéssel benyújtott pályázatával mintegy 138 millió forint Európai Uniós támogatást nyert.

Az egyeztetést követően megkezdődik a kerékpárút építése, és a kivitelező ígérete szerint a tél beállta előtt használatba lehet venni.

A kerékpárút a Bercsényi utca és az 5-ös főút kereszteződésétől Kecskemét felé haladva a Petőfi lakótelep melletti jobb oldalon épül meg a bevásárlóközpontig. Ott – a vasúti sorompó előtt – áttér a baloldalra, és úgy folytatódik a Mezőgazdasági boltig. A kivitelezőnek ezen a szakaszon a fénysorompóval ellátott vasúti átjárót, és a vízfolyást áthidaló hidat is meg kell építenie.

Mivel a kerékpárút a főútvonaltól több méterre épül, a munkálatok a forgalmat csak mérsékelten korlátozzák. A vasúti fénysorompó kialakítása idején azonban a jelenlegi gyalogos átkelőt lezárják – mondta el Hartyáni Gyula projektmenedzser az egyeztető tárgyalást követően.

A projekt tervezett megvalósítási határideje 2015. október 31, az elnyert KÖZOP támogatás mértéke 138.017.250 forint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.