Városlista
2021. október 24, vasárnap - Salamon

Hírek

2020. December 12. 11:13, szombat | Helyi
Forrás: Kecskeméti Tankerületi Központ

Megkezdődött az egykori Zeneiskola felújítása

Megkezdődött az egykori Zeneiskola felújítása

A Kecskeméti Tankerületi Központ sikeres EFOP-4.1.2-17 „Köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztése a hátránykompenzáció elősegítése és a minőségi oktatás megteremtése érdekében" című pályázata révén 2020 novemberében elindult a Zeneiskola felújítása Kiskunfélegyházán, a Petőfi téren. A munkaterület átadását követően megkezdődtek a csaknem 497 millió forintos fejlesztés kivitelezési munkálatai, melyhez a Kormány több mint 127 millió forint többletforrást biztosított.

Az 1965-ben átadott épületen látható az elmúlt 55 év nyoma, de a kivitelezést végző Bács-Szinkron KFT, Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Kecskeméti Tankerületi Központ összefogásának köszönhetően az épület újra méltó részévé válik majd a megújult belvárosnak.

Az épület fűtés, víz, elektromos és informatikai hálózata megújul, a nyílászárók cseréjével, valamint a külső szigeteléssel pedig nemcsak az épület energetikája, hanem az arculata is frissül. Új tantermek, gyakorló helységek, műhelyek létesülnek. A beszerzésre kerülő új bútorok, taneszközök, hangszerek a 21. század elvárásainak megfelelő színvonalú oktatást biztosítanak a művészeti iskola 309 tanulója számára.
Az épület újjászületésével a Kecskeméti Tankerületi Központ egy korszerű, a mai kor követelményeinek megfelelő helyszínt teremt a művészeti oktatás számára.

A munkálatok befejeztével egy modern, de mégis a régi időket idéző épület születik majd Kiskunfélegyháza város szívében. A tervek szerint a volt Zeneiskola, vagyis a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola jövő szeptembertől már a megújult épületben kezdi meg a tanévet.

Kedvezményezett: Kecskeméti Tankerületi Központ
Projekt azonosítószáma: EFOP-4.1.2-17-2017-00079

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 23. 21:03, szombat | Helyi

Elhunyt Venczel Vera színművész

Életének 76. évében elhunyt Venczel Vera Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész – tudatta a Vígszínház szombaton az MTI-vel.

2021. Október 23. 19:32, szombat | Helyi

A zeneiskola a városé, a zeneiskola mindenkié

Épületavató hangversenyt tartottak október 22-én a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola tanárai a megújult zeneiskola kamaratermében.

2021. Október 23. 15:24, szombat | Helyi

Élni fog a nemzet, mely összetart

E szavak állnak a Hősök parkjában lévő emlékművön, mely előtt koszorúkkal és mécsesekkel hajtottak fejet az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozatainak emléke előtt az október 22-én tartott városi ünnepségen.

2021. Október 23. 10:00, szombat | Helyi

Tudásközpont az emberek életminőségének javításához

A NATURAL HEALTH – Az egészségért a természeti örökség védelmével projekt keretein belül készült egy Tudásközpont.