Városlista
2024. február 21, szerda - Eleonóra

Hírek

2020. December 12. 11:13, szombat | Helyi
Forrás: Kecskeméti Tankerületi Központ

Megkezdődött az egykori Zeneiskola felújítása

Megkezdődött az egykori Zeneiskola felújítása

A Kecskeméti Tankerületi Központ sikeres EFOP-4.1.2-17 „Köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztése a hátránykompenzáció elősegítése és a minőségi oktatás megteremtése érdekében" című pályázata révén 2020 novemberében elindult a Zeneiskola felújítása Kiskunfélegyházán, a Petőfi téren. A munkaterület átadását követően megkezdődtek a csaknem 497 millió forintos fejlesztés kivitelezési munkálatai, melyhez a Kormány több mint 127 millió forint többletforrást biztosított.

Az 1965-ben átadott épületen látható az elmúlt 55 év nyoma, de a kivitelezést végző Bács-Szinkron KFT, Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Kecskeméti Tankerületi Központ összefogásának köszönhetően az épület újra méltó részévé válik majd a megújult belvárosnak.

Az épület fűtés, víz, elektromos és informatikai hálózata megújul, a nyílászárók cseréjével, valamint a külső szigeteléssel pedig nemcsak az épület energetikája, hanem az arculata is frissül. Új tantermek, gyakorló helységek, műhelyek létesülnek. A beszerzésre kerülő új bútorok, taneszközök, hangszerek a 21. század elvárásainak megfelelő színvonalú oktatást biztosítanak a művészeti iskola 309 tanulója számára.
Az épület újjászületésével a Kecskeméti Tankerületi Központ egy korszerű, a mai kor követelményeinek megfelelő helyszínt teremt a művészeti oktatás számára.

A munkálatok befejeztével egy modern, de mégis a régi időket idéző épület születik majd Kiskunfélegyháza város szívében. A tervek szerint a volt Zeneiskola, vagyis a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola jövő szeptembertől már a megújult épületben kezdi meg a tanévet.

Kedvezményezett: Kecskeméti Tankerületi Központ
Projekt azonosítószáma: EFOP-4.1.2-17-2017-00079

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 21. 08:58, szerda | Helyi

Ha hasonló vandalizmussal találkozik, értesítse a rendőrséget!

Érthetetlen rongálás idén is a parkerdőben – Miért csinálják?

2024. Február 20. 17:46, kedd | Helyi

Május 1-jén MAJÁLIS a Parkerdőben

2024. május 1-jén, szerdán színes programokkal várják a szórakozni és pihenni vágyókat a kiskunfélegyházi Parkerdőben.

2024. Február 20. 13:44, kedd | Helyi

Hamarosan elrajtol a Tour de Puszta!

Ismét egy télbúcsúztató, átmozgató terep és tájékozódási kerékpár túrára hívja a kihívásokat kereső kerékpárosokat és terepfutókat 2024. március 10-én a Bringabarátok Sportegyesület.

2024. Február 20. 07:56, kedd | Helyi

Anna az uszonyos úszás sellőkirálynője

Rabi Anna a serdülő kategória több számában is kiemelkedő eredményt ért el a Bácsvíz Kupa Uszonyosúszó Országos Versenyen.