Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. December 12. 11:13, szombat | Helyi
Forrás: Kecskeméti Tankerületi Központ

Megkezdődött az egykori Zeneiskola felújítása

Megkezdődött az egykori Zeneiskola felújítása

A Kecskeméti Tankerületi Központ sikeres EFOP-4.1.2-17 „Köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztése a hátránykompenzáció elősegítése és a minőségi oktatás megteremtése érdekében" című pályázata révén 2020 novemberében elindult a Zeneiskola felújítása Kiskunfélegyházán, a Petőfi téren. A munkaterület átadását követően megkezdődtek a csaknem 497 millió forintos fejlesztés kivitelezési munkálatai, melyhez a Kormány több mint 127 millió forint többletforrást biztosított.

Az 1965-ben átadott épületen látható az elmúlt 55 év nyoma, de a kivitelezést végző Bács-Szinkron KFT, Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Kecskeméti Tankerületi Központ összefogásának köszönhetően az épület újra méltó részévé válik majd a megújult belvárosnak.

Az épület fűtés, víz, elektromos és informatikai hálózata megújul, a nyílászárók cseréjével, valamint a külső szigeteléssel pedig nemcsak az épület energetikája, hanem az arculata is frissül. Új tantermek, gyakorló helységek, műhelyek létesülnek. A beszerzésre kerülő új bútorok, taneszközök, hangszerek a 21. század elvárásainak megfelelő színvonalú oktatást biztosítanak a művészeti iskola 309 tanulója számára.
Az épület újjászületésével a Kecskeméti Tankerületi Központ egy korszerű, a mai kor követelményeinek megfelelő helyszínt teremt a művészeti oktatás számára.

A munkálatok befejeztével egy modern, de mégis a régi időket idéző épület születik majd Kiskunfélegyháza város szívében. A tervek szerint a volt Zeneiskola, vagyis a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola jövő szeptembertől már a megújult épületben kezdi meg a tanévet.

Kedvezményezett: Kecskeméti Tankerületi Központ
Projekt azonosítószáma: EFOP-4.1.2-17-2017-00079

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.