Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Május 22. 19:00, péntek | Helyi
Forrás: KEOL

Megkezdődött a hárommilliárdos kórházintegrációs beruházás Bács-Kiskun megyében

Megkezdődött a hárommilliárdos kórházintegrációs beruházás Bács-Kiskun megyében

Megkezdődött a közel hárommilliárd forintból megvalósuló beruházás, melynek keretében a Bács-Kiskun Megyei Kórházba integrálódik a Kiskunfélegyházi Kórház-Rendelőintézet, Gyógyfürdő és Rehabilitációs Központ.

Megkezdődött a közel hárommilliárd forintból megvalósuló beruházás, melynek keretében a Bács-Kiskun Megyei Kórházba integrálódik a Kalocsai Szent Kereszt Kórház és a Kiskunfélegyházi Kórház-Rendelőintézet, Gyógyfürdő és Rehabilitációs Központ.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi koordinációért és EU-ügyekért felelős helyettes államtitkára, dr. Mészáros János jelentette be a három kórház 2,95 milliárd forintos Európai Uniós támogatásból megvalósuló fejlesztésének megkezdését a projekt nyitórendezvényén, Kecskeméten.

A Kalocsai Szent Kereszt Kórházban a sürgősségi ellátás, a digitális radiológia infrastruktúrájának fejlesztése, a központi betegfogadó és kiszolgáló terek kialakítása a cél, a Kiskunfélegyházi Telephelyen pedig műtők korszerűsítése, hozzáépítéssel sürgősségi betegellátáshoz szükséges vizsgálók és fektetők kialakítása valósulhat meg, valamint egy post-operatív részleget kívánnak kialakítani nappali kórház résszel.

A projekt részeként a Kecskeméti Megyei Kórház Nyíri úti központi telephelyén 333 millió forintból a mikrobiológiai labor és a központi sterilizáló fejlesztése kezdődött meg, melynek megvalósításával az új minimum feltételrendszer elvárásainak válik megfelelővé a kórház - mely előírja, hogy a II. és III. progresszivitási szintű osztályokkal rendelkező kórház a telephelyén vagy a közigazgatási területén M2 kompetencia szintű mikrobiológiai diagnosztikai laborral kell, hogy rendelkezzen. Az integrálás és az orvos-szakmai technológiai fejlődés hatására a központi sterilizáló feladatai megváltoznak. Jelenleg teljes körűen kiszolgálja a központi műtőt és a klinikai osztályokat újrafelhasználhatóvá tett, sterilizált eszközökkel és szett-rendszerben egyszer használatos anyagokkal, viszont a folyamatok korszerűsítésre, a géppark megújulásra szorul. A mikrobiológiai diagnosztika kialakítása a meglévő központi labor területén tartószerkezeti átépítést nem érint, a tervezett munkálatok nem építési engedély köteles tevékenységek. Egyes területeken válaszfalakat bontanak ki, valamint új válaszfalakat építenek. Az új helyiségek átépítéssel, felújítással kialakíthatók, a sterilizáló és a labor eszközparkja megújul, korszerűsödik, a modern gépekkel gyorsabb és hatékonyabb lesz a feladatok ellátása. Mindezek megvalósulása növeli az ellátás hatékonyságát, szervezettségét, racionálisabb és gazdaságosabb működési környezet jön létre, ahol csökken az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés egyenlőtlensége a kórházi ellátás területén.

A TIOP-2.2.6-12/1B-2013-0013 azonosító számú, „Kecskeméti Megyei Kórház - Kalocsai Szent Kereszt Kórház és a Kiskunfélegyházi Kórház-Rendelőintézet, Gyógyfürdő és Rehabilitációs Központ Integrációs programja" elnevezésű projekt 2014.01.01-én indult, a kecskeméti fejlesztések befejezése 2015.10.31-re várható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: