Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2019. Május 05. 07:51, vasárnap | Helyi
Forrás: KEOL

Megkezdődik a kézifegyverek sorozatgyártása Kiskunfélegyházán

Megkezdődik a kézifegyverek sorozatgyártása Kiskunfélegyházán

Az összeszerelés után hamarosan megkezdődik a kézifegyverek sorozatgyártása Kiskunfélegyházán. Pisztoly, géppisztoly, gépkarabély és mesterlövő-, illetve speciális fegyverek

- mondta InfoRádiónak a honvédelmi miniszter. (Fotó: Česká Zbrojovka A.S)

Benkő Tibor hangsúlyozta: a magyar hadiipar úgy lehet működőképes, ha minden szervezet, amelyik fegyverrel lát el feladatot, magyar gyártmányokat használ.

"A katonákon kívül a rendőrség, a büntetés végrehajtás és a NAV is a Kiskunfélegyházán gyártott fegyvereket fogja megvásárolni. Mi így kalkuláltunk" - mondta a honvédelmi miniszter.

Hozzátette: ha a magyar fegyvergyár két műszakban termel, akkor a hazai igények négy évre stabil megrendeléseket biztosítanak. Ez azonban kevés, hiszen nem csupán 4-5 évre hozzák létre a fegyvergyártó kapacitást, ezért az exportlehetőségeket is ki kell majd használni.

A nemzetközi kereslet alakulását látva ki lehet jelenteni, hogy lesz kereslet a világban a Magyarországon gyártott kiváló és modern fegyverekre - mondta Benkő Tibor.

(Cikk forrása: KEOL)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 11:13, kedd | Helyi

Ma éjfélig küldheti be az adóbevallását és rendelkezhet adója 1+1 százalékáról

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni hívta fel a figyelmet kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

2024. Május 21. 10:32, kedd | Helyi

Már kirajzolódnak Móra arcvonásai a homokhalomból

Május 17-én nyílt meg a Miénk itt a tér szabadtéri kiállítás, a Petőfi-téren. A megnyitón hangszeren közreműködött Sevecsek Béla.

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.