Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2020. Április 16. 11:08, csütörtök | Helyi
Forrás: Csányi József polgármester

Megkezdődik a félegyházi idősellátásban dolgozók tesztelése

Megkezdődik a félegyházi idősellátásban dolgozók tesztelése

Csányi József polgármester a közösségi oldalon számolt be a helyi operatív törzs aktuális intézkedéseiről.

Tisztelt Félegyháziak!

Minden munkatársammal gőzerővel dolgozunk, hogy megfelelő válaszokat tudjunk adni a járvány kihívásaira és Félegyháza továbbra is a lehető legbiztonságosabb módon tudja nyújtani a közszolgáltatásokat. Az elmúlt napok legfontosabb intézkedéseit és eseményeit az alábbiakban foglaltam össze az Önök részére:

  • Szeretnénk elkerülni a budapestihez hasonló helyzetet, ezért napokon belül megkezdődik a félegyházi idősotthonokban és házi segítségnyújtásban dolgozó kollégák tesztelése. Ehhez több forrásból is gyorsteszteket vásároltunk, ezek szállítása megkezdődött. Az idősotthonainkban a járvány első napjától kezdve a legszigorúbb intézkedéseket vezettük be, a teszteléssel pedig tovább szeretnénk minimalizálni azt, hogy a vírus bejuthasson az intézményekbe.
  • Megkezdtük a közterületeink fertőtlenítését, hogy amikor szükséges, biztonsággal tudjanak közlekedni a legforgalmasabb utcákon. Kiemelten kezeljük a városi piacot, amelyet eddig négy alkalommal fertőtlenítettünk.
  • A piaci árusokat köteleztük a védőmaszk és a kesztyű használatára, az ezt megszegők a veszélyhelyzet végéig kitiltásra kerülnek a piac területéről.
  • A mai napig tizenötezer maszkot osztottunk szét a lakosság között. A varrás és a kiosztás folyamatos. Minden munkatársamnak és civil segítőnek köszönöm az önzetlen segítséget! Az Egészségközpontban felállított elosztóhelyről hétfőtől csütörtökig 9-16 óráig, pénteken 9-13 óráig a háztartásonként 2 maszkot továbbra is korhatár nélkül elvihetik. A mozgáskorlátozottak, nehezen mozgók részére továbbra is házhozszállítjuk a maszkokat. Az igényeket a szocialis@kiskunfelegyhaza.hu címre vagy a 76/562-030 és a 76/562-003-as telefonszámra várjuk.
  • A városi bölcsődékben és az óvodákban 5 fős csoportokban gondoskodunk a veszélyhelyzet első vonalában dolgozó félegyháziak gyermekeiről.
  • A Félegyházi Adományszámlára eddig több mint kétmillió forint felajánlás érkezett. Az adományokat továbbra is örömmel fogadjuk a 11732071-15338284-10920002 számú önkormányzati számlaszámra.
  • A képviselőink a napokban több mint háromezer 65 feletti félegyházival vették fel a kapcsolatot és több mint kétezer maszkot juttattak ki részükre. Akit esetleg nem értek el és segítségre van szüksége, kérem a szocialis@kiskunfelegyhaza.hu címre vagy a 76/562-030 és a 76/562-003 telefonszámra jelezze.
  • Az eljárásrend változása miatt a polgármesterek már hetek óta nem kapnak információt a települések fertőzési adatairól. Nagyon jó hír viszont, hogy a megyei fertőzési mutató négy napja nem változott, az jelenleg is 22 fő. Ez lakosságszám arányosan az ország egyik legjobb adata. A megye 3. legnagyobb városának vezetőjeként köszöntettel tartozom ezért Önöknek!

Kérem osszák meg ezt a bejegyzést, hogy minél többekhez eljuthasson!

Óvjuk meg közösségünket, vigyázzunk egymásra, cselekedjünk felelősségteljesen!

Csányi József
polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 10:00, kedd | Helyi

Matematikával folytatódott az írásbeli érettségi

Matematikával folytatódott kedd reggel 9 órától az írásbeli érettségi.

2024. Május 07. 09:50, kedd | Helyi

A sok cukor és koffein a vizsgázók ellensége

A sok kávé és energiaital, illetve a cukros ételek és italok inkább rontják a vizsgára készülők teljesítményét.

2024. Május 07. 09:19, kedd | Helyi

Lánglovagok versenye, majdnem dobogósok lettünk

A dobogóról egy hajszállal maradt le a Bács-Kiskun vármegyei csapat az országos kismotorfecskendő-szerelő versenyen.

2024. Május 07. 08:49, kedd | Helyi

Hidegfront hoz esőt és lehűlést a héten

Hidegfront érkezett megélénkülő széllel és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar.