Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Szeptember 30. 06:00, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Megkezdi a BYD elekromosautó-márka forgalmazását a Duna Autó

Megkezdi a BYD elekromosautó-márka forgalmazását a Duna Autó

Megkezdi a BYD kínai elektromosautó-márka forgalmazását Magyarországon a Duna Autó október közepén - tájékoztatta a cég az MTI-t pénteken.

Ezzel 20-ra bővül az autókereskedő cég szalonjaiban forgalmazott márkák száma - jelezték közleményükben.

Puskás Kata Szidónia marketing pr-vezető az MTI kérdésére elmondta: három személyautó és egy kishaszonjármű modellel indul az értékesítés.

Az értékesítési várakozásokról konkrét adatokat nem közölt, de reálisnak nevezte, hogy a világ legjelentősebb elektromosautó-márkája középtávon piacvezető pozíciót érjen el Magyarországon. Megjegyezte: az elektromos járművek térnyerése indokolt, ugyanakkor a növekedést sok tényező befolyásolja, így az állami támogatási konstrukciók.

A kínai BYD Co. a teljesen elektromos autókat és különböző hibrideket is magában foglaló alternatív hajtású járművek legnagyobb gyártója a világon, míg az elektromos akkumulátorok területén a második legnagyobb szereplő.

Járműveinek eladása tavaly tekintélyes mértékben nőtt, 93 százalékkal, 6,887 millióra. Ennek köszönhetően a bevétele megduplázódott, 424,06 milliárd jüanra (1 jüan=50,99 forint) nőtt a 2021. évi 216,14 milliárd jüanról. Adózott eredménye pedig 16,62 milliárd jüanra ugrott tavaly az egy évvel korábbi 3,05 milliárd jüanról. A BYD az autóeladások erőteljes növekedésére számít az idén is.

A gyártó Magyarországon az akkumulátor üzletágban is megjelenik: júniusi bejelentés szerint tízmilliárd forintos beruházással akkumulátor-összeszerelő üzemet létesít Fóton.

Az óbudai központú Duna Autó Zrt. immár 20 autómárka modelljeit forgalmazza, és 24 márkaszervizzel rendelkezik, emellett használtautó-kereskedéssel is foglalkozik.

A Duna Autó Zrt. értékesítésének nettó árbevétele 2022-ben 38,5 milliárd forint volt a 2021. évi 38,6 milliárd forint után. Az adózott eredménye tavaly 1,24 milliárd forint, egy évvel korábban 622 millió forint volt.

Fotó: BYD

Címkék: autópiac, BYD

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.