Városlista
2022. december 2, péntek - Melinda

Hírek

2016. Január 10. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: HVG

Megkaphatta a zöldlámpát a BMW 9-es sorozata

Megkaphatta a zöldlámpát a BMW 9-es sorozata

A bajorok új csúcsmodellje elvileg a 7-es sorozat és a Rolls-Royce Ghost közé lenne belőve, ami azért elég veszélyes terep, mert a Rolls is a BMW tulajdonában van.

A hír, hogy tervbe van véve egy méretes luxusszedán a BMW-nél, már nem újdonság. Most megint előkerült a téma, a brit Car Magazine számolt be róla, hogy 2020-ig megérkezhet a főúri autó. Mint írták a cég technológiai vezetője és a főtervező is úgy nyilatkozott, hogy a teljesen új modell bevezetését lényegében elfogadták.

A 9-es sorozat a BMW Gran Coupé sikkesebb stílusát kaphatja, az alapja pedig a jelenlegi, teljesen új, nagymértékben szénszálas anyagokból építkező 7-es sorozat.

Ha valóban megcsinálják a sportos szedánt a németek, akkor várhatóan egy rendkívül attraktív géppel állnak elő a korábban bemutatott tervek alapján. A dizájn alapja az a Gran Lusso Coupé, amelyet a bajorok két éve a Villa d’Estate kiállításon, a Comói-tónál mutattak be, ez akkor el is nyerte a szalon fődíját.

A motortérben hathengeres soros turbót képzelhetünk el, elektromotorral kiegészülve, valamint a sportos változatoknak V8-as erőforrásokat. Bár nehéz hitelesíteni a Car Magazine információit, ők még azt is tudni vélik, hogy a legerősebb modell 650 lóerős lehet, azonban azt ők sem merik állítani, hogy lesz M9-es modell is.

Az elnevezésekkel így is bajban lehet a márka, mert elvileg a kupénak páros számot kellene viselnie, a legendás 8-as szériát viszont nem akarják visszahozni így, a 10-es számot pedig nem birtokolja a márka – írja a Car Magazine.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 01. 16:18, csütörtök | Helyi

Angyalok és karácsonyi manók

Ma reggelre megérkeztek a Batthyány Lajos Általános Iskola alsós osztályaiba az adventi naptárak.

2022. December 01. 16:10, csütörtök | Helyi

A projektalapú oktatás legújabb eredményeit alkalmazza a Közgé

2022. December 01. 16:01, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2022. November 30. 18:00, szerda | Helyi

Újra lehet pályázni az Aktív Magyarország Programra

Jövőre is folytatódik az Aktív Magyarország Program, melynek keretein belül 2023-ban összesen 750 millió forintnyi támogatásra pályázhatnak a jelentkezők.