Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Január 10. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: HVG

Megkaphatta a zöldlámpát a BMW 9-es sorozata

Megkaphatta a zöldlámpát a BMW 9-es sorozata

A bajorok új csúcsmodellje elvileg a 7-es sorozat és a Rolls-Royce Ghost közé lenne belőve, ami azért elég veszélyes terep, mert a Rolls is a BMW tulajdonában van.

A hír, hogy tervbe van véve egy méretes luxusszedán a BMW-nél, már nem újdonság. Most megint előkerült a téma, a brit Car Magazine számolt be róla, hogy 2020-ig megérkezhet a főúri autó. Mint írták a cég technológiai vezetője és a főtervező is úgy nyilatkozott, hogy a teljesen új modell bevezetését lényegében elfogadták.

A 9-es sorozat a BMW Gran Coupé sikkesebb stílusát kaphatja, az alapja pedig a jelenlegi, teljesen új, nagymértékben szénszálas anyagokból építkező 7-es sorozat.

Ha valóban megcsinálják a sportos szedánt a németek, akkor várhatóan egy rendkívül attraktív géppel állnak elő a korábban bemutatott tervek alapján. A dizájn alapja az a Gran Lusso Coupé, amelyet a bajorok két éve a Villa d’Estate kiállításon, a Comói-tónál mutattak be, ez akkor el is nyerte a szalon fődíját.

A motortérben hathengeres soros turbót képzelhetünk el, elektromotorral kiegészülve, valamint a sportos változatoknak V8-as erőforrásokat. Bár nehéz hitelesíteni a Car Magazine információit, ők még azt is tudni vélik, hogy a legerősebb modell 650 lóerős lehet, azonban azt ők sem merik állítani, hogy lesz M9-es modell is.

Az elnevezésekkel így is bajban lehet a márka, mert elvileg a kupénak páros számot kellene viselnie, a legendás 8-as szériát viszont nem akarják visszahozni így, a 10-es számot pedig nem birtokolja a márka – írja a Car Magazine.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.