Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Március 30. 07:03, péntek | Belföld
Forrás: OrintPress

Mégis lehet alkoholt inni szívroham után?

Mégis lehet alkoholt inni szívroham után?

Egészen mostanáig az orvostudományban nem volt világos álláspont arról, hogy szívrohamot követően megengedhető-e az alkohol.

Egy új tanulmány azonban kimutatta, hogy azok, akik mérsékelten isznak alkoholt, tovább élnek a szívinfarktusuk után, mint azok, akik teljesen leállnak vele.

Egy új tanulmány, amelyet a Harvard orvostanhallgatói készítettek, néhány új információval szolgál ahhoz, hogy mind az orvosok, mind a páciensek teljes képet kaphassanak az alkohol fogyasztással kapcsolatban. Jennifer Pai kutató mintegy kétezer, közepes mértékben ivó páciens adatait vizsgálta meg.

Azok közül, akik szívrohamon estek át, s azt követően is mérsékelt szintű alkoholfogyasztást folytattak, a szív-és érrendszeri megbetegedések, valamint a halál kockázata 45 százalékkal csökkent azokhoz képest, akik abbahagyták az ivást. De mit is jelent a mértékletesség? Pai azt mondja, napi maximum 3 dl sör és 1 dl bor a megengedett.

Emellett, bár az orvosok nem tudják pontosan hogyan, de az alkohol emeli a HDL, vagyis a „jó” koleszterin szintjét, növeli az inzulin érzékenységét, csökkenti a fibrinogén szintjét, valamint a gyulladást és a stresszt. Mindezek pedig jót tesznek a szívnek. Az orvosok azonban az eredmények ellenére senkinek nem ajánlják, hogy problémáira kezdjen el alkoholt inni - írja a Fox News.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.