Városlista
2021. december 6, hétfő - Miklós

Hírek

2013. Augusztus 31. 21:04, szombat | Kék hírek
Forrás: szerkesztő

Megindult a forgalom az M5-ösön a reggeli tömegkarambol után

Megindult a forgalom az M5-ösön a reggeli tömegkarambol után

Sokan a kocsisorban rekedtek, ők ásványvízet és élelmet is kaptak. A gyáli közösségi házban kialakított pihenőhelyre húszan érkeztek eddig.

Sokan a kocsisorban rekedtek, ők ásványvízet és élelmet is kaptak. A gyáli közösségi házban kialakított pihenőhelyre húszan érkeztek eddig.

Megindult a forgalom az M5-ös autópálya főváros felé vezető oldalán az ócsai és a gyáli lehajtók között, ahol eddig a rendőrök helyszíneltek teljes útzár mellett a péntek reggeli tömegbaleset miatt.

Kora délutánig többen a kocsisorban rekedtek, nekik ásványvizet osztottak, azoknak pedig, akik nem tudják folytatni az útjukat – például azért, mert a balesetben roncsolódott az autójuk – a gyáli közösségi házban alakítottak ki pihenőhelyeket.

Az MTI úgy tudja, hogy ha kell, ennivalóról, szállásról is gondoskodnak. Ez utóbbira a karambolban érintett azon külföldieknek lehet szükségük, akiknek nincs hová menniük. A gyáli közösségi házba húsz ember érkezett a tömegkarambol helszínéről.

Péntek hajnalban egy kamion, három mikrobusz és öt személyautó ütközött össze az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 26-os kilométernél. A tömegbalesetben három ember meghalt, harmincan megsebesültek, hatan életveszélyesen. A sérültek többsége külföldi.

A baleset halálos áldozatai mind román állampolgárok. Victor Ponta román miniszterelnök bejelentette: egy kórházi felszereléssel ellátott katonai repülőgép indul orvoscsoporttal kora délután Budapestre, hogy segítséget nyújtsanak a kórházakban ápolt romániai sérültek ellátásában, és lehetővé tegyék hazaszállításukat.

A sérülteket jellemzően végtagtöréssel, fej-, mellkasi és hasi sérülésekkel vitték a fővárosi Merényi Gusztáv Kórházba, a Péterfy Sándor utcai baleseti központba, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjába (a korábbi honvédkórházba), valamint a ceglédi kórházba. A Magyar Honvédség Egészségügyi Központjában négy sérültet ápolnak, ketten közülük továbbra is életveszélyes állapotban vannak. Zsiros Lajos ezredes, a központ orvos igazgatója elmondta: a két nő túl van a stabilizációs műtéteken, jelenleg az intenzív osztályokon kezelik őket, hasi, illetve lábszárműtéteket hajtottak végre rajtuk, és biztosították a légzésüket, de nincsenek túl az életveszélyen. Az orvos igazgató hozzátette: legalább két hétbe telik, amíg a két nő szállítható állapotba kerül.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 06. 11:01, hétfő | Kék hírek

Több mint hatszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök

Hatszázötvennégy határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

2021. December 06. 06:00, hétfő | Kék hírek

Halálos baleset történt Sárszentágotánál

Halálos közlekedési baleset történt a 63-as főúton Sárszentágotánál vasárnap délután, a helyszínelés idejére a főutat teljes szélességében lezárták - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

2021. December 05. 16:31, vasárnap | Kék hírek

7 év börtön elől menekült, fejvadászok kapták el

Az 56 éves szlovák állampolgárságú férfit a magyar fejvadászok fogták el.

2021. December 05. 09:03, vasárnap | Kék hírek

Rendőrkézre került az agresszív potyautas

A szegedi rendőrök elfogtak egy 22 éves helyi férfit, aki erőszakosan viselkedett a jegyvizsgálókkal a 2-es számú villamoson, egy utast pedig bántalmazott is.