Városlista
2023. április 1, szombat - Hugó

Hírek

2019. December 02. 21:48, hétfő | Helyi
Forrás: Almási Roland Márk

Meggyúlt az első adventi gyertya Kunszálláson

Meggyúlt az első adventi gyertya Kunszálláson

December 1-jén, Advent első vasárnapján kora este gyűltek össze a kunszállásiak az első gyertya meggyújtására.

Az eseményre új helyszínen, a katolikus templom előtt került sor hagyományteremtő céllal. Almási Roland Márk polgármester köszöntője után dr. Juhos Imre plébános szentelte meg az adventi koszorút.

A karácsony előtti várakozás első fényét Vakulya Imréné, a Kunszállási Nyugdíjas Klub vezetője és Almási Roland Márk polgármester gyújtotta meg. A gyertya meggyújtása után adventi műsorral kedveskedtek a Kunszállási Nyugdíjas Klub tagjai a nagyszámú jelenlévőknek a katolikus templomban. Az első adventi alkalom a katolikus templom előtt agapéval zárult.

Az alábbiakban Almási Roland Márk, Kunszállás polgármesterének gondolatait olvashatják Advent első vasárnapjára:

Advent első vasárnapja van. A mai nappal megkezdődik a várakozás. A várakozás mely eredeti értelmében oly fontos volt évszázadokon át, napjainkra megkopni látszik.

A várakozás lehet jó is, teljesebbé teheti örömünket. Gondoljunk csak egy gyermekre, mennyire őszintén , rendíthetetlenül tud vágyakozni az áhított dolog iránt. Vagy az otthonától távol szakadt emberre aki haza készül, már a készülődésében otthon van… S aki valóban jól várakozik, abban megszületik a feltétel nélküli türelem, az adott pillanat megélésének képessége, mely semmivel sem kevesebb annál mint amire vár.

A mai kor embere azonban nem szeret várni. Mindent azonnal akar, most, rögtön. Fogyasztói szemléletű világunkban hiába a Karácsonyt megelőző négy hét várakozás, készülődés - ha az kizárólag a külsőségekre korlátozódik- készületlenül éri az embert a Megváltóval való találkozás. A karácsonyi vásárok forgatagában, bevásárlóközpontok zsongásában figyelmünk elterelődik, befogadóképességünk megtelik, szívünk elnehezül. Mire elérkezünk az ünnephez csak az üresség marad.

Ne hagyjuk magunkat! Tanuljunk meg jól várakozni. Lássunk tisztán és válasszuk a hamisság helyett az igazit, külsőségek helyett az ünnep valódi tartalmát. Ebben az Adventben mondjunk igent a Megváltóra és utasítsuk el mindazt, ami át akarja venni az ő szerepét! Csak így élhetjük át a születés éjszakáját.

Almási Roland Márk, polgármester

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2023. Április 01. 08:20, szombat | Helyi

Eddig nem találtak emberre veszélyes vírusokat a hazánkban terjedő inváziós szúnyogokban

A kutatók eddig nem találtak emberre veszélyes vírusokat a hazánkban terjedő inváziós szúnyogokban - közölte az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) az MTI-vel.

2023. Április 01. 08:18, szombat | Helyi

Egyszerűsítés és díjmentesség fúrt kutaknál

Továbbra is díjmentesen lehet üzemeltetni a korábban létesített és bejelentési kötelezettségnek eleget tevő kutakat - közölte Nagy István agrárminiszter.

2023. Március 31. 17:13, péntek | Helyi

Újból vigyázz, kész, pénz

A K&H társadalmi felelősségvállalásának részeként 2010-ben indította el a „K&H Vigyázz, kész, pénz!” pénzügyi vetélkedőt

2023. Március 31. 11:24, péntek | Helyi

Óvodai beiratkozások Kiskunfélegyházán

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata értesíti a szülőket, hogy a Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda tagintézményeibe a 2023/2024. nevelési évre az alábbi időpontokban lehet beíratni gyermekeiket: