Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. December 02. 21:48, hétfő | Helyi
Forrás: Almási Roland Márk

Meggyúlt az első adventi gyertya Kunszálláson

Meggyúlt az első adventi gyertya Kunszálláson

December 1-jén, Advent első vasárnapján kora este gyűltek össze a kunszállásiak az első gyertya meggyújtására.

Az eseményre új helyszínen, a katolikus templom előtt került sor hagyományteremtő céllal. Almási Roland Márk polgármester köszöntője után dr. Juhos Imre plébános szentelte meg az adventi koszorút.

A karácsony előtti várakozás első fényét Vakulya Imréné, a Kunszállási Nyugdíjas Klub vezetője és Almási Roland Márk polgármester gyújtotta meg. A gyertya meggyújtása után adventi műsorral kedveskedtek a Kunszállási Nyugdíjas Klub tagjai a nagyszámú jelenlévőknek a katolikus templomban. Az első adventi alkalom a katolikus templom előtt agapéval zárult.

Az alábbiakban Almási Roland Márk, Kunszállás polgármesterének gondolatait olvashatják Advent első vasárnapjára:

Advent első vasárnapja van. A mai nappal megkezdődik a várakozás. A várakozás mely eredeti értelmében oly fontos volt évszázadokon át, napjainkra megkopni látszik.

A várakozás lehet jó is, teljesebbé teheti örömünket. Gondoljunk csak egy gyermekre, mennyire őszintén , rendíthetetlenül tud vágyakozni az áhított dolog iránt. Vagy az otthonától távol szakadt emberre aki haza készül, már a készülődésében otthon van… S aki valóban jól várakozik, abban megszületik a feltétel nélküli türelem, az adott pillanat megélésének képessége, mely semmivel sem kevesebb annál mint amire vár.

A mai kor embere azonban nem szeret várni. Mindent azonnal akar, most, rögtön. Fogyasztói szemléletű világunkban hiába a Karácsonyt megelőző négy hét várakozás, készülődés - ha az kizárólag a külsőségekre korlátozódik- készületlenül éri az embert a Megváltóval való találkozás. A karácsonyi vásárok forgatagában, bevásárlóközpontok zsongásában figyelmünk elterelődik, befogadóképességünk megtelik, szívünk elnehezül. Mire elérkezünk az ünnephez csak az üresség marad.

Ne hagyjuk magunkat! Tanuljunk meg jól várakozni. Lássunk tisztán és válasszuk a hamisság helyett az igazit, külsőségek helyett az ünnep valódi tartalmát. Ebben az Adventben mondjunk igent a Megváltóra és utasítsuk el mindazt, ami át akarja venni az ő szerepét! Csak így élhetjük át a születés éjszakáját.

Almási Roland Márk, polgármester

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.