Városlista
2020. június 6, szombat - Norbert

Hírek

2019. December 02. 21:48, hétfő | Helyi
Forrás: Almási Roland Márk

Meggyúlt az első adventi gyertya Kunszálláson

Meggyúlt az első adventi gyertya Kunszálláson

December 1-jén, Advent első vasárnapján kora este gyűltek össze a kunszállásiak az első gyertya meggyújtására.

Az eseményre új helyszínen, a katolikus templom előtt került sor hagyományteremtő céllal. Almási Roland Márk polgármester köszöntője után dr. Juhos Imre plébános szentelte meg az adventi koszorút.

A karácsony előtti várakozás első fényét Vakulya Imréné, a Kunszállási Nyugdíjas Klub vezetője és Almási Roland Márk polgármester gyújtotta meg. A gyertya meggyújtása után adventi műsorral kedveskedtek a Kunszállási Nyugdíjas Klub tagjai a nagyszámú jelenlévőknek a katolikus templomban. Az első adventi alkalom a katolikus templom előtt agapéval zárult.

Az alábbiakban Almási Roland Márk, Kunszállás polgármesterének gondolatait olvashatják Advent első vasárnapjára:

Advent első vasárnapja van. A mai nappal megkezdődik a várakozás. A várakozás mely eredeti értelmében oly fontos volt évszázadokon át, napjainkra megkopni látszik.

A várakozás lehet jó is, teljesebbé teheti örömünket. Gondoljunk csak egy gyermekre, mennyire őszintén , rendíthetetlenül tud vágyakozni az áhított dolog iránt. Vagy az otthonától távol szakadt emberre aki haza készül, már a készülődésében otthon van… S aki valóban jól várakozik, abban megszületik a feltétel nélküli türelem, az adott pillanat megélésének képessége, mely semmivel sem kevesebb annál mint amire vár.

A mai kor embere azonban nem szeret várni. Mindent azonnal akar, most, rögtön. Fogyasztói szemléletű világunkban hiába a Karácsonyt megelőző négy hét várakozás, készülődés - ha az kizárólag a külsőségekre korlátozódik- készületlenül éri az embert a Megváltóval való találkozás. A karácsonyi vásárok forgatagában, bevásárlóközpontok zsongásában figyelmünk elterelődik, befogadóképességünk megtelik, szívünk elnehezül. Mire elérkezünk az ünnephez csak az üresség marad.

Ne hagyjuk magunkat! Tanuljunk meg jól várakozni. Lássunk tisztán és válasszuk a hamisság helyett az igazit, külsőségek helyett az ünnep valódi tartalmát. Ebben az Adventben mondjunk igent a Megváltóra és utasítsuk el mindazt, ami át akarja venni az ő szerepét! Csak így élhetjük át a születés éjszakáját.

Almási Roland Márk, polgármester

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 06. 14:00, szombat | Helyi

Szoros versenyben dőlt el a cím

Megyénk java, büszkesége, az egyik legkedveltebb itala volt ma a főszereplő a megyei pálinkaversenyen.

2020. Június 06. 12:00, szombat | Helyi

Három forgatókönyv szerint folytatódhat ősztől az oktatás

A változatok szerint vagy teljesen elfelejtjük a digitális oktatás új tapasztalatait, vagy részben adaptáljuk ezeket, vagy teljesen új korszak kezdődik az oktatásban.

2020. Június 06. 11:57, szombat | Helyi

A legeltetés ősi hagyomány

Hagyományosan Magyarországon Szent György napján lehet kihajtani a rétre az állatokat.

2020. Június 05. 17:26, péntek | Helyi

Trianon emlékére zúgtak a harangok

Június 4-én az Ótemplom előtti Magyarok Nagyasszonya-szobornál gyűltek össze a félegyháziak, hogy megemlékezzenek nemzeti összetartozásunk ünnepnapjáról.