Városlista
2019. december 14, szombat - Szilárda

Hírek

2019. December 02. 21:48, hétfő | Helyi
Forrás: Almási Roland Márk

Meggyúlt az első adventi gyertya Kunszálláson

Meggyúlt az első adventi gyertya Kunszálláson

December 1-jén, Advent első vasárnapján kora este gyűltek össze a kunszállásiak az első gyertya meggyújtására.

Az eseményre új helyszínen, a katolikus templom előtt került sor hagyományteremtő céllal. Almási Roland Márk polgármester köszöntője után dr. Juhos Imre plébános szentelte meg az adventi koszorút.

A karácsony előtti várakozás első fényét Vakulya Imréné, a Kunszállási Nyugdíjas Klub vezetője és Almási Roland Márk polgármester gyújtotta meg. A gyertya meggyújtása után adventi műsorral kedveskedtek a Kunszállási Nyugdíjas Klub tagjai a nagyszámú jelenlévőknek a katolikus templomban. Az első adventi alkalom a katolikus templom előtt agapéval zárult.

Az alábbiakban Almási Roland Márk, Kunszállás polgármesterének gondolatait olvashatják Advent első vasárnapjára:

Advent első vasárnapja van. A mai nappal megkezdődik a várakozás. A várakozás mely eredeti értelmében oly fontos volt évszázadokon át, napjainkra megkopni látszik.

A várakozás lehet jó is, teljesebbé teheti örömünket. Gondoljunk csak egy gyermekre, mennyire őszintén , rendíthetetlenül tud vágyakozni az áhított dolog iránt. Vagy az otthonától távol szakadt emberre aki haza készül, már a készülődésében otthon van… S aki valóban jól várakozik, abban megszületik a feltétel nélküli türelem, az adott pillanat megélésének képessége, mely semmivel sem kevesebb annál mint amire vár.

A mai kor embere azonban nem szeret várni. Mindent azonnal akar, most, rögtön. Fogyasztói szemléletű világunkban hiába a Karácsonyt megelőző négy hét várakozás, készülődés - ha az kizárólag a külsőségekre korlátozódik- készületlenül éri az embert a Megváltóval való találkozás. A karácsonyi vásárok forgatagában, bevásárlóközpontok zsongásában figyelmünk elterelődik, befogadóképességünk megtelik, szívünk elnehezül. Mire elérkezünk az ünnephez csak az üresség marad.

Ne hagyjuk magunkat! Tanuljunk meg jól várakozni. Lássunk tisztán és válasszuk a hamisság helyett az igazit, külsőségek helyett az ünnep valódi tartalmát. Ebben az Adventben mondjunk igent a Megváltóra és utasítsuk el mindazt, ami át akarja venni az ő szerepét! Csak így élhetjük át a születés éjszakáját.

Almási Roland Márk, polgármester

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 14. 12:50, szombat | Helyi

Megfeleltek a likőrök a fogyasztóvédelmi vizsgálaton

Húszféle likőrt vizsgáltatott meg akkreditált laboratóriumában az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) időszaki ellenőrzéssorozatának részeként

2019. December 14. 08:58, szombat | Helyi

Máshogy járnak a buszok és a vonatok a szombati munkanapon

A MÁV tájékoztatása szerint a munkanap miatt ma a pénteki napra érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok.

2019. December 13. 21:03, péntek | Helyi

Halálos baleset az M5-ös autópályán

Petőfiszállás térségében teljes szélességében lezárták a sztrádát.

2019. December 13. 16:25, péntek | Helyi

Országos Állat- és Kirakodóvásár 2020

2020-ban a hagyományoknak megfelelően minden hónap második vasárnapján Országos Állat- és Kirakodóvásárt tartanak Kiskunfélegyházán.