Városlista
2020. április 3, péntek - Buda, Richárd

Hírek

2019. November 20. 18:39, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Megérkeztek a Zöld város program óriás csemetéi

Megérkeztek a Zöld város program óriás csemetéi

Ma (november 20-án) reggel érkezett meg az első szállítmány a hollandiai faiskolából a Zöld város „nagyágyúival”, a méretes, előnevelt fákkal.

Sőt még ezen a délelőttön megkezdődött az ültetés is. Először a városházával szemben, a magnóliák, azaz liliomfák kerültek a végleges helyükre.
A következő napokban még legalább egy tucat nyergesvontatóval szállítják Félegyházára a szeptemberben kiválasztott egyedeket. A Zöld város programban több, mint 200 új fát ültetnek el. A 85 legnagyobb példányt – háromfajta platánt, magnóliákat, tiszafákat, japán díszcseresznyéket és egy aranyalmát – a jóhírű, évente 450 ezer fát értékesítő holland faiskolából szállítják, amelynek szakemberei az ültetést is felügyelik.

A fenti kép a Félegyházára érkezése után, a leveleit már elhullató, ültetéshez előkészített, megmetszett egyed leemelésének pillanatát örökíti meg, az alább látható pedig még a faiskolában, szeptemberi kiválasztásakor készült a platánfáról. Ezt a fát három másik társával együtt az Ótemplom előtt csodálhatjuk majd, reményeink szerint még nagyon hosszú ideig.

(Forrás: Félegyházi Közlöny ; képek: Fantoly Márton)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 02. 15:53, csütörtök | Helyi

Az egész ország területén növekszik a fertőzöttek száma

Az egész ország területén egyértelműen növekszik a fertőzöttek száma – emelte ki az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

2020. Április 02. 15:46, csütörtök | Helyi

A kecskeméti kórház megkezdte a felkészülést a koronavírus-fertőzéssel érintett betegek fogadására, izolálására, ellátására

A Nyíri úti 9 emeletes Hotel épületben továbbra is a nem koronavírus betegek ambuláns és sürgősségi ellátása történik.

2020. Április 02. 15:38, csütörtök | Helyi

Napsütéses, száraz idő lesz a hétvégén

Napsütéses, száraz idő lesz a hétvégén, és a hajnali hideg is mérséklődik – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

2020. Április 02. 12:38, csütörtök | Helyi

A meseírás világnapja van

Napjaink ifjúságának fejlődésében kiemelt jelentőséggel bírnak a mesék.