Városlista
2020. január 20, hétfő - Sebestyén

Hírek

2019. November 20. 18:39, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Megérkeztek a Zöld város program óriás csemetéi

Megérkeztek a Zöld város program óriás csemetéi

Ma (november 20-án) reggel érkezett meg az első szállítmány a hollandiai faiskolából a Zöld város „nagyágyúival”, a méretes, előnevelt fákkal.

Sőt még ezen a délelőttön megkezdődött az ültetés is. Először a városházával szemben, a magnóliák, azaz liliomfák kerültek a végleges helyükre.
A következő napokban még legalább egy tucat nyergesvontatóval szállítják Félegyházára a szeptemberben kiválasztott egyedeket. A Zöld város programban több, mint 200 új fát ültetnek el. A 85 legnagyobb példányt – háromfajta platánt, magnóliákat, tiszafákat, japán díszcseresznyéket és egy aranyalmát – a jóhírű, évente 450 ezer fát értékesítő holland faiskolából szállítják, amelynek szakemberei az ültetést is felügyelik.

A fenti kép a Félegyházára érkezése után, a leveleit már elhullató, ültetéshez előkészített, megmetszett egyed leemelésének pillanatát örökíti meg, az alább látható pedig még a faiskolában, szeptemberi kiválasztásakor készült a platánfáról. Ezt a fát három másik társával együtt az Ótemplom előtt csodálhatjuk majd, reményeink szerint még nagyon hosszú ideig.

(Forrás: Félegyházi Közlöny ; képek: Fantoly Márton)

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 19. 10:00, vasárnap | Helyi

A titok: bízz az álmaidban!

A Kiskunfélegyházi Szent Benedek PG Középiskola január 17-én tartotta Szalagavató Ünnepségét a Városi Sportcsarnokban.

2020. Január 19. 08:39, vasárnap | Helyi

Ónos szitálásra, ködre és havazásra figyelmeztetnek

Főként az ország középső tájain, a Duna-Tisza közén, valamint a Dunántúl, illetve az Alföld keleti részén még több helyen várható ónos szitálás

2020. Január 19. 08:33, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Évközi 2. vasárnap – 2020. január 19.

2020. Január 18. 17:05, szombat | Helyi

Milyen okai lehetnek a gyermekek agresszív viselkedésének?

A gyerekkori agresszív cselekedetek hátterének vizsgálatakor komplex megközelítést, egy összetett rendszert kell figyelembe venni – mondta Hal Melinda, a Semmelweis Egyetem pszichológusa.